Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης

Και στη Βουλή μεταφέρθηκε η ένταση
για την απόφαση της επίταξης των οδηγών


Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η απεργία των μεταφορέων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου ότι η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης.
Ο Π.Ευθυμίου επικέντρωσε την κριτική του του στην.....
 Αξιωματική Αντιπολίτευση, καλώντας την «να πάρει ξεκάθαρη θέση».
«Η ΝΔ, που δεν εξήγησε γιατί έξι χρόνια δεν κατάφερε να ψηφίσει το νομοσχέδιο ενώ ήταν υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και κοσκίνιζε το θέμα, τώρα έρχεται να μας εγκαλέσει. Εμείς σας καλούμε να τοποθετείτε επί της ουσίας γιατί ενώ συμφωνούσατε δεν το ψηφίσατε, ενώ και σήμερα δεν παίρνετε ξεκάθαρη θέση, ακολουθώντας την τακτική "πότε με το χωροφύλαξ και πότε με τον αστυφύλαξ"», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π.Ευθύμιου.
«Εσείς προκαλέσατε τους απεργούς βυτιοφόρων. Έχετε την ευθύνη του αιφνιδιασμού. Την αδυναμία σας να κάνετε διάλογο τη μετατρέψατε σε επίταξη. Εμείς κάνουμε έκκληση στους απεργούς, που τελούν εν δικαίω, να δουν την κοινωνία κατάματα. Όχι να βάλουν "νερό στο κρασί τους" για τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά για την αναγκαιότητα της ποιότητας της κοινωνίας, όταν έρθει η κρίσιμη ώρα του διαλόγου».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης, υποστήριξε ότι με την επιστράτευση η κυβέρνηση κατάφερε να εμφανίσει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι γυμνός, καθώς ελάχιστα φύλλα πορείας επιδόθηκαν, όπως είπε.
Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την αδιάλλακτη στάση της και με την άρνησή της να κάνει εξαντλητικό διάλογο πυροδότησε ακραίες καταστάσεις.
«Τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου ήθελαν να κάνουν επίδειξη πυγμής και ισχύος γιατί ανοίγουν και άλλα επαγγέλματα. Τζάμπα μάγκες αποδείχτηκατε», κατέληξε ο Α.Ροντούλης.
Έντονα επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα είναι χωρίς προηγούμενο. Από τη μια η λογική της επιστράτευσης και από την άλλη το "φακέλωμα". Ό,τι κινείται οδηγείται στην επιστράτευση. Τι είδους, τελικά, δημοκρατία υπάρχει σε αυτή τη χώρα;» ανέφερε ο Π.Λαφαζάνης.