Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΠΑΟΚ

Στη μάχη ο ΠΑΟΚ



Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί σήμερα στο «Άμστερνταμ Αρένα» απέναντι στον Άγιαξ, στον τρίτο γύρο της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο «δικέφαλος του Βορρά», με νέο προπονητή τον Παύλο Δερμιτζάκη, μετά την απόλυση-αστραπή του Ιταλού τεχνικού Μάριο Μπερέτα, δεν έχει προϊστορία με τον Άγιαξ, αφού αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την ομάδα του Άμστερνταμ σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει όμως αγωνιστεί συνολικά οκτώ φορές με......
 ολλανδικούς συλλόγους με απολογισμό πέντε ήττες, δύο ισοπαλίες και μία νίκη.
Επί ολλανδικού εδάφους οι Θεσσαλονικείς έχουν παίξει τέσσερις φορές με μοναδικό όφελος έναν βαθμό που πήραν πέρσι τον Αύγουστο, όταν απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από τη Χέρενφεν για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στα άλλα τρία ματς γνώρισαν ισάριθμες ήττες.
Δίχως υπερφίαλες σκέψεις ο Παύλος Δερμιτζάκης τοποθετήθηκε ενώπιων των εκπροσώπων του Τύπου για την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45, Novasports1).
«Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα, υπάρχει σεβασμός όχι φόβος. Γνωρίζουμε ότι ο Αγιαξ είναι ομάδα ποιοτική, που παίζει άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο, με κατοχή μπάλας, που έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και εκεί θα "χτυπήσουμε" για να πάρουμε κάτι θετικό. Προσπαθήσαμε στις λίγες μέρες που είμαι στην ομάδα να δουλέψουμε, δίνοντας βάση και στο κομμάτι της ψυχολογίας και σε ζητήματα τακτικά. Υπάρχουν προβλήματα με κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά θεωρώ ότι αυτό που έλεγα πάντα ως προπονητής και το είπα στα παιδιά και τώρα, πως όποιοι φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και είναι στο ρόστερ όταν χρειαστεί πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Τα παιδιά το έχουν καταλάβει. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι, με καθαρό μυαλό και προσέξουμε κομμάτια της τακτικής, μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα, ώστε στον επαναληπτικό να ζητήσουμε την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην πέτυχε σπουδαία πράγματα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει όμως ιστορία και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ζητήσουμε κάτι πιο μεγάλο. Εύχομαι αύριο να έρθει κόσμος στο γήπεδο, να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι να είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του "Δικεφάλου"