Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ντέρμπι
 στη Θεσσαλονίκη



Η ΑΕΚ συνήλθε γρήγορα από τη "λαβωματιά" του Ολυμπιακού Βόλου την περασμένη εβδομάδα και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας της Ξάνθης με 2-0, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ της.....
 αθηναϊκής ομάδας, που ισοβαθμεί στην 3η θέση με τον ΠΑΟΚ (έχει ένα ματς λιγότερο), σημείωσαν οι Λεονάρντο στο 3ο και Λυμπερόπουλος στο 26ο λεπτό.
Με νίκη συνέχισε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Με σκόρερ τους Ζιλμπέρτο Σίλβα (7΄) και Καντέ (39΄), η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατέβαλε την αντίσταση του Εργοτέλη στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-0.
Με τους βαθμούς της νίκης αυτής, οι "πράσινοι¨μείωσαν (έστω και προσωρινά) στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση που τους χωρίζει από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει στο Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό.
Από τους σημερινούς αγώνες ξεχωρίζει το ντέρμπι της αγωνιστικής που θα διεξαχθεί στο «Βικελλίδης», με την κόντρα των «αιωνίων» αντιπάλων της Θεσσαλονίκης, Αρη και ΠΑΟΚ.
Χθες, στη Θεσσαλονίκη, Ηρακλής και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0, αν και είχαν ευκαιρίες για το "τρίποντο", με κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης την κεφαλιά του Κυριαζή στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Κέρκυρας, Κωνσταντόπουλου, στο 67ο λεπτό.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:
15:00 Πανιώνιος-Καβάλα
15:00 Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
17:15 Λάρισα-Πανσερραϊκός
17:15 Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός
19:30 Άρης-ΠΑΟΚ