Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σε απολογία άλλοι δύο και ο Κούγιας

«Καμπάνες» υποβιβασμού ήχησαν 
για Εθνικό και Ιωνικό
Βαριές «καμπάνες» στις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση πλαστογραφίας
Βαριές «καμπάνες» στις ομάδες που εμπλέκονται στην υπόθεση πλαστογραφίας  
Στη Γ' Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται ο Εθνικός και ο Ιωνικός, αφού, με την απόφαση που πήρε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας, καταλαμβάνουν την 17η και 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β' Εθνικής, έστω και.... προσωρινά, μέχρι να παρθούν αποφάσεις και για άλλες ΠΑΕ, που επίσης εγκαλούνται για το κακούργημα της πλαστογραφίας ή και άλλους λόγους. Ακόμη, στους προέδρους των δύο ΠΑΕ, Σ. Πηρούνια και Κ. Χαραλαμπίδη, απαγορεύθηκε κάθε ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια. Αναλυτικά, οι αποφάσεις που πάρθηκαν:

Σχετικά με την ΠΑΕ Εθνικός, τον πρόεδρο Σ. Πηρούνια και τον ταμία Ν. Πηρούνια:

Α) Δέχεται την παρέμβαση της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας.

Β) Απορρίπτει α) την περί απαραδέκτου της πειθαρχικής διώξεως, ένσταση των εγκαλουμένων και β) την περί παραγραφής του αξιοποίνου ένσταση των ιδίων.

Γ) Απαλλάσσει τους δύο πρώτους εγκαλούμενους (ΠΑΕ Εθνικός και πρόεδρο) από το πειθαρχικό παράπτωμα της διαστρέβλωσης αγώνα.

Δ) Απαλλάσσει τον τρίτο εγκαλούμενο Ν. Πηρούνια για το οποίο μόνο αυτός διώχθηκε.

Ε) Δέχεται ότι οι δύο πρώτοι εγκαλούμενοι (ΠΑΕ Εθνικός και πρόεδρος) τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση και της δυσφημίσεως του αθλήματος του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:

1) Στην ΠΑΕ Εθνικός α) την χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 3/4 αυτής την χρηματική ποινή των 30.000 ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση β) την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνιζόταν μέχρι τώρα δια καταλήψεως προσωρινά της 17ης (προτελευταίας) θέσεως στον οριστικό οικείο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE (Β΄ Εθνικής κατηγορίας) της διανυομένης αγωνιστικής περιόδου για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 3/4 αυτής την χρηματική ποινή των 30.000 ευρώ για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα. Καθορίζει σε βάρος αυτής μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των 40.000 ευρώ.

2) Στον πρόεδρο της ΠΑΕ Εθνικός Σ. Πηρούνια α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια και β) την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλουμένη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλουμένη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ για τη δεύτερη πειθαρχική παράβαση. Καθορίζει σε βάρος αυτού μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των 25.000 ευρώ.

Η τοποθέτηση της ΠΑΕ Εθνικός προσωρινά και όχι οριστικά στην 17η και προτελευταία θέση γίνεται με την επιφύλαξη ότι εάν εκδοθεί από την Επιτροπή απόφαση σε βάρος άλλης ΠΑΕ η οποία αγωνίζεται στο ίδιο με αυτήν Πρωτάθλημα για τα ίδια ως άνω πειθαρχικά παραπτώματα η άλλο πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει ποινή υποβιβασμού και η καταδικασθείσα ΠΑΕ βαθμολογικά υπολείπεται της εγκαλουμένης τότε αυτή αυτοδικαίως θα καταλάβει όχι την 17η προτελευταία θέση, αλλά την βαθμολογικά ευνοϊκότερη 16η θέση στον ως άνω βαθμολογικό πίνακα.

Λόγω της σοβαρότητας της υποθέσεως και προκειμένου οι εγκαλούμενοι να λάβουν πλήρη γνώση των σκέψεων και αιτιολογιών της αποφάσεως η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την αναβολή της δημοσιεύσεως μέχρι καταρτίσεως και του σκεπτικού αυτής.

Σχετικά με την ΠΑΕ Ιωνικός και τον πρόεδρο Κ. Χαραλαμπίδη:
Α) Δέχεται την παρέμβαση της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας

Β) Απορρίπτει α) την περί απαραδέκτου της ασκηθείσας πειθαρχικής αγωγής, ένσταση των εγκαλουμένων και β) την περί παραγραφής του αξιοποίνου ένσταση των ιδίων.

Γ) Απαλλάσσει τους εγκαλούμενους από το πειθαρχικό παράπτωμα της διαστρέβλωσης αγώνα.

Δ) Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση και της δυσφήμισης του αθλήματος του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:

1) Στην ΠΑΕ Ιωνικός α) την χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 3/4 αυτής την χρηματική ποινή των 30.000 ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση β) την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία διά καταλήψεως της 18ης (τελευταίας) θέσεως στον οριστικό οικείο βαθμολογικό πίνακα της διανυομένης αγωνιστικής περιόδου για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 3/4 αυτής την χρηματική ποινή των 30.000 ευρώ για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα. Καθορίζει σε βάρος αυτής μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των 40.000 ευρώ.

2) Στον πρέοδρο της ΠΑΕ Ιωνικός Κ. Χαραλαμπίδη α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια και β) την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλούμενη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των 15.000 ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των 20.000 ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία η πρώτη εγκαλουμένη αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δεκαπέντε χιλιάδων 15.000 ευρώ για την δεύτερη πειθαρχική παράβαση. Καθορίζει σε βάρος αυτού μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των 25.000 ευρώ.

Η τοποθέτηση της πρώτης εγκαλουμένης προσωρινά και όχι οριστικά στην 18η (τελευταία θέση) γίνεται με την επιφύλαξη ότι εάν εκδοθεί από την Επιτροπή απόφαση σε βάρος άλλης ΠΑΕ, η οποία αγωνίζεται στο ίδιο με αυτήν Πρωτάθλημα για τα ίδια ως άνω πειθαρχικά παραπτώματα η άλλο πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει ποινή υποβιβασμού και η καταδικασθείσα ΠΑΕ βαθμολογικά υπολείπεται της εγκαλουμένης τότε αυτή αυτοδικαίως θα καταλάβει όχι την 18η τελευταία θέση αλλά την βαθμολογικά ευνοϊκότερη 17η θέση στον ως άνω βαθμολογικό πίνακα.

Λόγω της σοβαρότητας της υποθέσεως και προκειμένου οι εγκαλούμενοι να λάβουν πλήρη γνώση των σκέψεων και αιτιολογιών της αποφάσεως η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την αναβολή της δημοσιεύσεως μέχρι καταρτίσεως και του σκεπτικού αυτής.

Σε απολογία Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναχαϊκή και Κούγιας


Τον δρόμο που πήραν η ΠΑΕ Εθνικός και η ΠΑΕ Ιωνικός είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και η ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, αφού η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας την κάλεσε σε απολογία για αύριο (23/6) και ώρα 10.00. Συγκεκριμένα το σκεπτικό της κλήσης αναφέρει:

«Την ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Σ. Αντωνίου (πρόεδρος) γιατί, σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία της ΠΑΕ Ιωνικός: Α) στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 καταρτίσαν πλαστά καθ’ ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα που είχαν άμεση σχέση με ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, τα οποία εν συνεχεία χρησιμοποίησαν προκειμένου να αλλοιώσουν (παραποιήσουν) έννομες νομικές συνέπειες συναρτώμενες άμεσα με το ποδόσφαιρο. Ειδικότερα: Κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο προκειμένου να εντάξουν στους ποδοσφαιριστές της πρώτης εναγομένης και άλλους ποδοσφαιριστές κατάρτισαν τα εξής πλαστά καθ’ ολοκληρίαν δημόσια έγγραφα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν: α) πλαστή καθ’ ολοκληρίαν βεβαίωση μη οφειλής - ασφαλιστική ενημερότητα της πρώτης εγκαλουμένης β) πλαστό καθ’ ολοκληρίαν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο στο όνομα της πρώτης εγκαλουμένης τα οποία πλαστά έγγραφα εν συνεχεία χρησιμοποίησαν προσκομίζοντας αυτά ως απαραίτητα, για τις μεταγραφές, δικαιολογητικά στο αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ και έτσι παραπλάνησαν αυτό και ενέκρινε να μεταγραφούν στην εγκαλουμένη οι ποδοσφαιριστές Γκουέντες Στούκας, Σίλβα Φρος Ν.Φ., Μποντούρης Σωκράτης, Σεόνε Παζ Ντε Ολιβ, Μαργαρίτης Γεώργιος, οι οποίοι ποδοσφαιριστές ούτε γνώριζαν ούτε όφειλαν να γνωρίζουν ότι τα παραπάνω απαραίτητα για τη μετεγγραφή στην πρώτη εναγομένη έγγραφα ήταν πλαστά.

Β) Στην Καρδίτσα από 21 Φεβρουαρίου 2011 μέχρι και 15-5-2011 με περισσότερες πράξεις τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της διαστρέβλωσης αγώνα και της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου. Ειδικότερα: ενώ από την αρχή και οι δυο από αυτούς γνώριζαν ότι η μεταγραφή των ως άνω πέντε ποδοσφαιριστών επιτεύχθηκε με δόλιες και απατηλές ενέργειές σας κατά παράβαση του άρθρου 6§2γ παραρτήματος Α του κανονισμού μετεγγραφών της ΕΠΟ και ενώ το γεγονός της παράνομης μεταγραφής ποδοσφαιριστών γενικά ευρύτατα είχε κοινολογηθεί στον αθλητικό τύπο και στην αθλητική κοινή γνώμη, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις καταγγελίες της ΠΑΕ Καλλιθέας προς όλες τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές σε βάρος των τότε καταγγελομένων ΠΑΕ Εθνικός και ΠΑΕ Ιωνικός, τις οποίες αυτοί με συνεχείς δικές τους έγγραφες καταγγελίες ενθέρμως και με πάθος υποστήριξαν αυτοί αντί να προσπαθήσουν να απαμβλύνουν τις δυσμενείς εντυπώσεις και τα δυσμενή σχόλια σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος του Ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα, απέχοντας να χρησιμοποιούν τους παραπάνω ποδοσφαιριστές στους αγώνες της πρώτης με άλλες ομάδες όχι μόνον δεν το έπραξαν, αλλά ενεργώντας κατά τρόπο προκλητικό και ιταμό και κατά παράβαση της στοιχειώδους αθλητικής ηθικής και δεοντολογίας, η πρώτη από αυτούς εν γνώσει και με πρωτοβουλία του δεύτερου εξακολούθησε να χρησιμοποιεί εκ περιτροπής είτε ως τακτικούς είτε ως αναπληρωματικούς κάποιους από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές ακόμα και μετά την υποβολή των δικών τους καταγγελιών και των παραπάνω καταγγελιών με την οποία ζητήθηκε η ανάκληση των δελτίων ποδοσφαιριστών των τότε παραπάνω καταγγελομένων ΠΑΕ επιχειρώντας να αλλοιώσουν τις συνθήκες διεξαγωγής και τα αποτελέσματα των αγώνων που απέμειναν προς διεξαγωγή προσβάλλοντας έτσι βάναυσα τα υγιή αθλητικά συναισθήματα των φιλάθλων όχι μόνο των αντιπάλων ομάδων, αλλά και των αγνών και αφοσιωμένων φιλάθλων της πρώτης από αυτούς, οι οποίοι γνωρίζοντας πλέον ότι η ομάδα τους προκειμένου να ενισχυθεί αγωνιστικά έναντι των άλλων ομάδων μετέρχεται δόλιες και αήθεις για τον αθλητισμό ενέργειες προσβάλλονται αγανακτούν και απογοητεύονται από τον τρόπο που διεξάγεται το άθλημα και από τα μέσα που μετέρχονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Η συμπεριφορά δε αυτή και των δυο τους συνιστά βαρύτατη δυσφήμηση και απαξίωση του αθλήματος του ποδοσφαίρου, διότι προκαλεί απέχθεια και αποστροφή προς αυτό των υγιώς σκεπτομένων φιλάθλων διεγείρει συναισθήματα βίας και έχθρας μεταξύ των φιλάθλων των διαγωνιζομένων ομάδων και υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία των πολιτειακών και ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων, διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές έστω και αδικαιολόγητα εδραιώνουν στους φιλάθλους την πεποίθηση ότι οι παραπάνω αρχές και όργανα, είτε ανέχονται τις παρανομίες είτε αδρανούν στην έγκαιρη πάταξη και τιμωρία αυτών».

Ακόμη, κλήθηκε αύριο σε απολογία η ΠΑΕ Παναχαϊκή και ο πρόεδρός της, Αλέξης Κούγιας, με βάση τα καταγγελόμενα της ΠΑΕ Ρόδος.

Την 1/7 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση


Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας (FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2) θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 1 Ιουλίου (14:00). Νωρίτερα (13:00) θα συνεδριάσεο το Δ.Σ. της Ένωσης με θέματα: 1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 2010-2011. 2. Διάφορα Θέματα.

Σχετικά με την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα θέματα θα είναι: 1. Διοικητικός Απολογισμός περιόδου 2010-2011. 2. Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 2010-2011.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα συνέλθει εκ νέου το Σάββατο 2 Ιουλίου και ώρα 14:00, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια Θέματα ημερήσιας διάταξης, οπότε και θα θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων μελών, σύμφωνα με το άρθρο 11, παρ. 3 του καταστατικού της Ένωσης.