Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η Περίθαλψη στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


Από την Ιωάννα Λαΐνη

258 προσλήψεις στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
για ιατρούς και οδοντιάτρους.

Ιατρικό προσωπικό επρόκειτο να προσλάβει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την κάλυψη θέσεων στο Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αστακό, Ναύπακτο, αλλά και σε 34 ακόμη πόλεις της Ελλάδας. 
Οι θέσεις αυτές θα καλύψουν ειδικότητες όπως: καρδιολόγου, παθολόγου, γενικής Ιατρικής, ορθοπεδικού, ουρολόγου, οφθαλμίατρου, νευρολόγου, χειρούργου, ορθοδοντικού, οδοντιάτρου, δερματολόγου, ρευματολόγου, ΩΡΛ, ενδοκρινολόγου, και .....
ψυχιάτρου. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, το νοσοκομείο του Μεσολογγίου, δεν διατρέχει κίνδυνο κατάργησης ή αλλαγής αντικειμένου, οπότε και θα συνεχίσει να λειτουργεί, κανονικά. Με βάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ στη Δυτική Ελλάδα ,δημιουργείται μια ομάδα που θα καλύπτει όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών της περιφέρειας, με έδρα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, καθώς και άλλοι τέσσερις κύκλοι νοσοκομείων.  
Στον τέταρτο και τελευταίο κύκλο ανήκει το νοσοκομείο του Αγρινίου, το οποίο θα είναι και επικεφαλής καθώς θα συμμετάσχει και το νοσοκομείο του, Μεσολογγίου. Με το νέο υγειονομικό χάρτη τόνισε, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ότι τα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου θα αλληλεπικαλύπτουν , τόσο στις ελλείψεις όλων των ειδικοτήτων, από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο για τεχνικό-προσωπικό, καθώς επίσης και για τις προμήθειες.  
Τώρα, όσον αφορά το νοσοκομείο του Αγρινίου φαίνεται, ότι θα έχει μεγάλο βαθμό αναβάθμισης, γεγονός που εκτιμάται, ότι το νοσοκομείο, θα μπορεί να αναλάβει αφού θα είναι ικανό, καρδιολογικά-παθολογικά-ογκολογικά, περιστατικά.
Επίσης στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου αν πραγματοποιηθούν οι στόχοι που έθεσαν, τότε θα έχουμε ένα διαφορετικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην πόλη του Μεσολογγίου.