Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

Από την Ιωάννα Λαΐνη
Η μητρική αγάπη, ωφελεί!

Τα μωρά που δέχονται συχνές εκδηλώσεις αγάπης, στοργής και τρυφερότητας από την μητέρα τους και όχι μόνο, πιθανόν να αποκτήσουν λιγότερο άγχος αλλά και λιγότερη έλλειψη αυτοπεποίθησης στην μετέπειτα και κυρίως στην ενήλικη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Ερευνητές σε εργασία που.......
παρουσίασαν σε περιοδικό, «επιδημιολογίας και υγείας της κοινότητας», και σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο και το BBC, βασίστηκαν σε μια παλαιότερη έρευνά τους, της δεκαετίας του 60, την οποία και είχαν μελετήσει, την συναισθηματική αλληλεπίδραση περισσοτέρων, 1.000 ζευγών μητέρας και μωρού (οκτώ μηνών).  
Ύστερα από 34 χρόνια οι ίδιοι επιστήμονες, βρήκαν περισσότερα από 500 παιδιά που ήταν πλέον ενήλικες, και αξιολόγησαν την επίδραση που είχαν στην κατοπινή ζωή τους εννοώντας περισσότερη ή λιγότερη μητρική αγάπη, καλές ή κακές αναμνήσεις, στην νηπιακή τους ηλικία. 
Οι επιστήμονες όμως συσχέτισαν την τότε με την τωρινή σύγχρονη έρευνα, αποκτώντας αντικειμενική αξιολόγηση σχέσης παιδιού και μητέρας.  
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πώς το υψηλό επίπεδο στοργής και τρυφερότητας που είχαν δείξει οι μητέρες στην νηπιακή ηλικία, αποτέλεσαν στα παιδιά λιγότερα συμπτώματα στρες σήμερα, ανεξάρτητα από το κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο.