Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» πάει στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία

Σε προεκλογική τροχιά κινείται από την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία μετά το ναυάγιο στις συνομιλίες των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Όπως φάνηκε από τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά το τέλος της σύσκεψης, το κόμμα θα κινηθεί προς τις κάλπες θέτοντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για συστράτευση των δυνάμεων που εγγυώνται τη θέση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Σύμφωνα με
Τα Νέα, στον δεύτερο εκλογικό γύρο του Ιουνίου βασικός στόχος της ΝΔ θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του.....

Πάνου Καμμένου.
Στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου λαϊκισμού με ένα ευρωπαϊκό μέτωπο ισχυρό και αποφασισμένο, δήλωσε μετά το τέλος των διαβουλεύσεων, ενώ το ίδιο μήνυμα μετέφερε και το απόγευμα της Τρίτης κατά τη συνάντησή του με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς τους κάλεσε να «να κινητοποιηθούν άμεσα και να προσπαθήσουν να καταλάβουν τι διακυβεύεται», σημειώνοντας ότι δίνεται «μάχη επιβίωσης της χώρας».

Στην πρώτη του δήλωση μετά το ναυάγιο των συνομιλιών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο Αντ. Σαμαράς υποστήριξε πως «βάλαμε πάνω από την καρέκλα το μέλλον της Ελλάδας, αλλά πέσαμε πάνω σε ένα τείχος αδιαλλαξίας».

Έχουμε απέναντί μας όσους θέλουν να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ, συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, «ναι» στο ευρώ.

Σε πολλά σημεία της δήλωσής του φάνηκε ο κ. Σαμαράς απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, ζητώντας «αυτή τη φορά να μην βρεθούμε διχασμένοι, να ενωθούμε».

Πάντως, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με νέα δήλωσή της άφησε και πάλι αιχμές κατά του Αντ.Σαμαρά, λέγοντας ότι τα κόμματα στα οποία επέδειξε την προτίμησή του ο ελληνικός λαός στις πρόσφατες εκλογές, απέδειξαν ότι αδυνατούν να συνεργαστούν και να συγκροτήσουν μια ισχυρή κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Κόμματα και ηγεσίες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Λύγισαν μπροστά στο βάρος των ευθυνών που έπρεπε να αναλάβουν» υποστήριξε.

Τόνισε, όμως, ότι μοναδική επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, «μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής».