Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Λάμπρου: «Πρότυπό μου ο Νικοπολίδης»


Με την απογευματινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά, ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών για τον αγώνα με την Βοσνία την ερχόμενη Παρασκευή (12/10, 21:45). Μετά την πρώτη συγκέντρωση των διεθνών πραγματοποιήθηκε και η πρώτη προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την Κυριακή με τις ομάδες τους, έκαναν αρχικά χαλάρωμα και στη συνέχεια τρέξιμο.

Έξτρα σπριντ έκαναν οι Κατσουράνης, Γκέκας, Δημούτσος και ...
Μήτρογλου που δεν είχαν 90λεπτες υποχρεώσεις χθες, ενώ αποθεραπεία και αποφόρτιση ακολούθησε αρχικά ο Φορτούνης και στη συνέχεια ο Καραγκούνης.

Όσον αφορά το ιατρικό δελτίο, όλα καλά είναι τόσο με τον Σαμαρά (που θα αγωνιστεί με νάρθηκα) όσο και με τον Μανιάτη (που είχε μετά τον αγώνα με τον Αστέρα κάποιες ενοχλήσεις). Τέλος, κανονικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι τρεις τερματοφύλακες, Καρνέζης, Λάμπρου και Γλύκος.

Λάμπρου: «Πρότυπό μου ο Νικοπολίδης»

Κεντρικό πρόσωπο στην προπόνηση της Εθνικής ήταν ο νεαρός τερματοφύλακας της Φέγενορντ Κωνσταντίνος Λάμπρου, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά και δήλωσε ότι πρότυπό του είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης:

«Εχω περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες αλλά το να παίζεις για την ανδρών είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Θεωρώ ότι αν παίξουμε όπως ξέρουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολη και απαιτεί συγκέντρωση για 90 λεπτά. Ο Φερνάντο Σάντος με καλωσόρισε στην ομάδα ενώ και οι συμπαίκτες μου με δέχθηκαν πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι είχα ένα άγχος γι' αυτό στο αεροπλάνο αλλά είναι όλα οκ.

Πρότυπό μου από τα παιχνίδια του Euro 2004 είναι ο Νικοπολίδης. Μου άρεσε ο τρόπος που έδινε οδηγίες στην άμυνα και η ηρεμία του. Εγώ πιστεύω ότι είμαι καλός στο ένας εναντίον ενός καθώς και στο παιχνίδι μου με τα πόδια».

Σούσιτς: «Επιθετικά και για τη νίκη»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της Βοσνίας, Σαφέτ Σούσιτς, ο αντίπαλος έρχεται με επιθετικούς προσανατολισμούς στο Καραϊσκάκη. Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας ρωτήθηκε για την ενδεκάδα και το σύστημα που θα παρατάξει και μπορεί να μην αποκάλυψε ονόματα, όμως κατέστησε σαφές πως η ομάδα του θα παίξει με 4-4-2 και θα κυνηγήσει το γκολ.

«Για την ενδεκάδα του ματς με την Ελλάδα θα αποφασίσω στην τελευταία προπόνηση», είπε ο έμπειρος τεχνικός. «Εχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, αλλά είναι ακόμα νωρίς, αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως θα παίξουμε με δυο επιθετικούς σε διάταξη 4-4-2 και θα κυνηγήσουμε το γκολ», συμπλήρωσε ο Σούσιτς και κατέληξε: «Ο στόχος μας στην Αθήνα δεν θα είναι να παίξουμε αμυντικά, αλλά να επιτεθούμε, να σκοράρουμε και να κυνηγήσουμε τη νίκη».

Ο Σούσιτς, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Παραδέχθηκε πως ο άσος της Ρόμα, Μιραλέμ Πιάνιτς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα μεταβεί στο Σεράγεβο την Τετάρτη (10/10), αλλά είναι δύσκολο να προλάβει τουλάχιστον το ματς με την Ελλάδα.