Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
«Όχι στην οθωμανοποίηση των ελληνικών Μ.Μ.Ε.»

Είναι κοινή πεποίθηση ότι η κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κρίση αρχών και αξιών, στάσεων και προτύπων.
Στη διαμόρφωση των προτύπων, των στάσεων αλλά ακόμα και της αλήθειας ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης δεν έχουν μόνο οι θεσμοί που είναι οι καθ’ ύλη αρμόδιοι όπως η οικογένεια, το κράτος, το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και η τηλεόραση και τα Μ.Μ.Ε. γενικότερα.
Τα M.M.E. με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης....
καταφεύγουν σε φτηνές επιλογές προκειμένου να γεμίσουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα.
Στα χρόνια της ευημερίας και της οικονομικής άνθισης, η οποία εκ των υστέρων αποδείχτηκε πόσο επίπλαστη ήταν, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλονταν 60 με 70 ελληνικά σίριαλ και αυτό συνεπάγεται χιλιάδες θέσεις εργασίας (ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί κ.α.).
Σήμερα οι ελληνικές εκπομπές μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και τη θέση τους έχουν πάρει δεκάδες τουρκικά σίριαλ (σκουπίδια) τα οποία προβάλλουν μια κουλτούρα που καμία σχέση δεν έχει με την ελληνική πραγματικότητα και το σύγχρονο Έλληνα και, ταυτόχρονα, πολλά από αυτά έντεχνα με ιστορικές ανακρίβειες παραποιούν το ιστορικό μας παρελθόν.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και ηθοποιοί, τεχνικοί, σκηνοθέτες κ.α. να οδηγούνται στην ανεργία
Στο όνομα του κέρδους και του νόμου της αγοράς δεν πρέπει να θυσιάζεται ο άνθρωπος και ο πολιτισμός ενός λαού.
Οι λογικές ότι ορισμένες ανάλαφρες εκπομπές βοηθούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ξεχνούν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν δεν πρέπει και δεν αποτελεί σοβαρή πρόταση για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν το δημόσιο σχολείο.
Καλούμε τα Μ.Μ.Ε. να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προβάλλουν εκπομπές και προγράμματα που θα ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα και θα ικανοποιούν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε τον πνευματικό κόσμο της χώρας να πάρει θέση και να γίνει ο ιδεολογικός ηγέτης που χρειάζεται η πατρίδα μας.

ΤΟ Δ.Σ.