Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 25/2/2013

ΟΙ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
Οξεία κριτική στην αντιπολίτευση”

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη, αίθουσα κεντρικής ταβέρνας στα Χάνια Αυλωναρίου και σε πολύ θερμό κλίμα έγινε η κοπή της πίτας των «Νέων Οριζόντων» για το 2013, παρουσία 400 και πλέον ατόμων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και στελεχών του συνδυασμού, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Δημάρχου.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη στελεχών, εκλεγμένων, υποψηφίων και .....
φίλων που έφυγαν από τη ζωή την προηγούμενη χρονιά.
Ο επικεφαλής των «Νέων Οριζόντων» και Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που συντελέστηκε από την παρούσα δημοτική αρχή σε όλους τους τομείς.
Αναφέρθηκε αναλυτικά στην οικονομική κατάσταση του Δήμου και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, ο οποίος βασίζεται στην οργάνωση, τον προγραμματισμό και την εκμετάλλευση κάθε πηγής χρηματοδότησης έργων. Τόνισε πως, όπως τα γεγονότα αποδεικνύουν, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή έχει στόχο και επιτυγχάνει την ισότιμη και ισομερή ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων.
Ευχαρίστησε όσους στηρίζουν και βοηθούν την προσπάθεια που γίνεται, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους εργαζομένους του Δήμου.
Ενημέρωσε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για εκείνα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και για τον σχεδιασμό νέων, παρά τη δραματικά περιορισμένη χρηματοδότηση των Δήμων από την κεντρική διοίκηση.
Κάλεσε όλους τους δημότες να είναι αισιόδοξοι, αλληλέγγυοι και μαχόμενοι, κάνοντας πράξη το σύνθημα των «Νέων Οριζόντων» «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συμπαραστεκόμενοι ιδιαιτέρως στους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη, ώστε να μπορέσουμε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς κάλεσε την αντιπολίτευση να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που της έχουν αναθέσει οι δημότες, ασκώντας οξεία κριτική στη μέχρι σήμερα στάση του μεγαλύτερου τμήματος αυτής, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απαξιώνουν, συκοφαντούν και μηδενίζουν τα πάντα, λασπολογούν χωρίς επιχειρήματα, με μόνο στόχο, όχι τη συνεισφορά τους στην πρόοδο του τόπου, αλλά την «εξαφάνιση» των «Νέων Οριζόντων».
Σε απάντηση όλων αυτών δηλώνουμε ότι οι «Νέοι Ορίζοντες» επέπλευσαν, διατηρήθηκαν , μεγάλωσαν και εξακολουθούν να μεγαλώνουν όπως και η σημερινή μαζική εκδήλωση το αποδεικνύει σε δύσκολες συνθήκες και έχουν μάθει να αγωνίζονται και να φέρνουν αποτέλεσμα και αυτό ακριβώς θα συνεχίσουν να κάνουν, καθώς διατηρούν στο ακέραιο επί 12 χρόνια τις αρχές τους και τα χαρακτηριστικά τους, τα οποία είναι: ανεξάρτητοι από κάθε κομματικό μηχανισμό, υπερκομματικοί , με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και πάντα βέβαια δίπλα και σε συνεχή επικοινωνία με τον κάθε δημότη».
Μετά την κοπή της πίτας, παρατέθηκε μικρό γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους με φαγητό και κρασί, προσφορά φίλων του συνδυασμού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι του συνδυασμού, ενώ την παρουσίαση έκανε το μέλος των «Νέων Οριζόντων» Αντέλλα Μπίλιου.