Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 στις παροχές Σαμαρά προς αγρότες


Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, αναλύοντας την  κυβερνητική πολιτική και τις ενέργειες για την ενίσχυση των αγροτών στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηχών για τα αγροτικά προβλήματα.
Δεν έχουμε δικαίωμα να το αντιμετωπίσουμε με λαϊκισμό και δημαγωγία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στόχο της κυβέρνησης δεν αποτελεί ο εφησυχασμός των αγροτών επειδή είναι στους δρόμους, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο ....

εκσυγχρονισμός του τομέα.
Στις άμεσες παροχές για την ανακούφιση των αγροτών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό τους, ώστε με 40 χρόνια ασφάλισης να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62, νυχτερινό ρεύμα, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας.
Τονίζοντας ότι και το αγροτικό ζήτημα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί υπό τους περιορισμούς της κρίσης παρέθεσε τα όσα έχουν μέχρι σήμερα δοθεί και εξασφαλιστεί για τους αγρότες, αλλά και τις δράσεις που προωθούνται όπως η ίδρυση ταμείου αγροτικής επιχειρηματικότητας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά αγροτικών προιόντων από το Διαδίκτυο, η δημιουργία μητρώου εμπορίου αγροτικών προιόντων προκειμένου να απαλλαγεί ο παραγωγός από εκβιαστές.

«Ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τους αγρότες άμεσα» είπε ο κ. Σαμαράς.
Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση που κρατά τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει επενδύσεις έκλεισε την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός.
Αναλύοντας στην αρχή της ομιλίας του τη σημασία του αγροτικού τομέα για την ελληνική οικονομία ιστορικά, ο Α.Σαμαράς άδραξε την ευκαιρία να επιρρίψει ευθύνες σε κυβερνήσεις του παρελθόντος που -όπως είπε- επέβαλλαν την άποψη ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να συρρικνωθεί προς όφελος της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.
Με την επιλογή αυτή χάθηκαν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα είπε ο πρωθυπουργός, όπως η μη αξιοποίηση της υψηλής ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, η μη ανάπτυξη της μεταποίησης στον τομέα, κτλ, τα οποία μέσω της μεταρρύθμισης που θα γίνει πρέπει τώρα να ανακτηθούν.