Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ


Την ικανοποίησή του για το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογή συνέδρων κατά τη διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης με το λαό».
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 100.000. Πρόκειται για εκτίμηση διπλάσια από τις αρχικές προβλέψεις της Ιπποκράτους. Επιπλέον, κατά πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των συνέδρων θα προσεγγίζει περίπου τους 4.000, εκ των οποίων οι περίπου 1.000 θα είναι αριστίνδην.
Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε .....

ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης ξεπέρασε κάθε οργανωτική προσδοκία, η συμμετοχή ξεπερνά κάθε προηγούμενη ανάλογη διαδικασία» και ευχαρίστησε «από καρδιάς» τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «που με τη μαζική συμμετοχή τους σήμερα έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, αντέχει, αλλάζει, μετασχηματίζεται και αγωνίζεται για τη χώρα και τους πολίτες».
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφορικά με το τι σηματοδοτεί η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες, ο κ.
Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή «σάρωσε τις μιζέριες και τα κατάλοιπα παλαιών μηχανιστικών
αντιλήψεων» και υπογράμμισε ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης δήλωσε σήμερα
καθαρά ότι στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την Πατρίδα, αλλά και για την ίδια την Παράταξη που υπάρχει χάριν της Πατρίδας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα στελέχη της παράταξης στο Κέντρο και σε όλες τις οργανώσεις ανά τη χώρα «που σήκωσαν το βάρος αυτής της πολύ μεγάλης οργανωτικής προσπάθειας και για το συνέδριο του κόμματος αλλά και για το συνέδριο της Νεολαίας, οι εκλογές για το οποίο διεξήχθησαν επίσης με υποδειγματικό τρόπο».

Επίσης, ευχαρίστησε προσωπικά όλα τα μέλη της ΚΟΕΣ και των Νομαρχιακών και Τοπικών επιτροπών, ενώ ευχαρίστησε και ονομαστικά τον συντονιστή της ΚΟΕΣ, Πάρι Κουκουλόπουλο, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της ΕΚΑΠ, Γιάννη Σουλαδάκη, μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής.
 
«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτή τη διαδικασία και θα βγει από το συνέδριο, ισχυρό και ριζικά ανανεωμένο, εγκαθιδρύει μια νέα σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, με όσους πιστεύουν στις αξίες του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, της μεγάλης κεντροαριστεράς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε δε ότι αυτό που συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εσωκομματική υπόθεση, αλλά ότι αφορά όλον τον ελληνικό λαό. «Γιατί», όπως συμπλήρωσε, «ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι υπάρχει εγγυητής των εξελίξεων, εθνική στρατηγική με στόχο, ρυθμό και ευαισθησία, με προοδευτικό πρόσημο.

«Σημαίνει», συνέχισε, «ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά και να επιβάλουμε λύσεις για την κοινωνική συνοχή για την αποκατάσταση αδικιών, όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για την απόλυτη ανεργία που αξιώνουμε μεγάλο επιθετικό πρόγραμμα, αλλά και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το συνέδριο που οργανώνεται πια με τους «καλύτερους οιωνούς», είναι ένα «εθνικό πολιτικό γεγονός». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε όλη την κοινωνία να συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ, «να προσέξει ξανά αυτά που λέμε, γιατί ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της είχε κλείσει τα αυτιά της στο ΠΑΣΟΚ καταλογίζοντάς του ευθύνες», τις οποίες, όπως πρόσθεσε, έχει το Κίνημα, άλλα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ο λαός του καταλόγισε.

«Σήμερα ξαναβρίσκουμε το νήμα της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί του», σημείωσε.