Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΑΛΤΑΔΟΡΩΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο κ. ΘΩΜΑΣ

Η ακύρωση της Δωρεάς του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου προς τον Δήμο που αφορούσε το περιβόητο αγροτεμάχιο στην "Μεγάλη Βόλτα" Παραμεριτών δεν ήταν για εμάς κεραυνός εν αιθρία. Ούτε για τη Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είναι. Ήταν μάλλον αναμενόμενη  διότι τόσο η πράξη τους αυτή καθεαυτή όσο και η Απόφαση 150/2012 της Οικονομικής Επιτροπής δεν είχε εξαρχής ίχνος νομιμότητας. Βέβαια  πρέπει να ....
επιμένουμε ακόμη και στα αυτονόητα  ιδίως όταν πρόκειται για τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τον έλεγχο νομιμότητας που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση οφείλει να ασκεί διότι πολλές φορές η κ. Γερακούδη  και οι υπηρεσίες της κώφευσαν και εξακολουθούν να κωφεύουν, να σιωπούν και να εθελοτυφλούν μπροστά στις απροκάλυπτα παράνομες πράξεις του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δημιουργείται η εικόνα ότι μάλλον τον «προστατεύουν».
Στην προκειμένη περίπτωση πάντως και να ήθελαν δεν μπορούσαν να κλείσουν τα μάτια. Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς και ο Αντιδήμαρχος κ. Κιούσης αλλά και η παραδομένη  στις ανομίες τους πλειοψηφία ξεπέρασαν κάθε όριο. Η αγορά και κατόπιν η δωρεά του αγροτεμαχίου υπήρξε εντελώς παράνομη διότι παραβιάστηκε τόσο η δασική νομοθεσία όσο και το  δημοτικό δίκαιο, ενήργησαν σε βάρος του δημοσίου αλλά και ειδικότερα του δημοτικού συμφέροντος διότι το προϊόν της παράνομης αγοράς θέλησαν να το φορτώσουν στον Δήμο νομίζοντας ότι έτσι θα ξεπλυθεί η ανομία τους.
Έχοντας ταυτιστεί με την αρχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» νόμιζαν ότι δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να μπει εμπόδιο στον δήθεν "ιερό σκοπό της διαχείρισης των απορριμμάτων". Δυστυχώς γιαυτούς αλλά και για το κύρος του Δήμου «πιάστηκαν στα πράσα». Υπάρχουν τελικά και Δημόσιοι Λειτουργοί που προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον  καθώς και άλλοι που αναγκάζονται να αντιτάξουν την έννοια της νομιμότητας στις ανομίες μίας αλαζονικής, ασύδοτης και ανίκανης Δημοτικής Αρχής, όσο και εάν έχουν εκτεθεί με την έως τώρα ανοχή τους.
Το συμφέρον του Δήμου είναι ασφαλώς η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό δεν το υπερασπίζεται μία Δημοτική Αρχή με  ευτελείς μελέτες, με παραβίαση των κανόνων της δημοκρατικής λήψης των αποφάσεων, με παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και εν προκειμένω με απόλυτη παραβίαση του περιφερειακού σχεδιασμού που διέπει τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν το υπερασπίζεται μία Δημοτική Αρχή που ενεργεί σαν κοινός καταπατητής δημόσιας περιουσίας, που δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα δικαίου για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας.
Εμείς εγκαίρως έχουμε επισημάνει ότι το Σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των Απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια είναι απολύτως ατυχές και άστοχο, δεν εντάσσεται στον ισχύοντα περιφερειακό σχεδιασμό και δεν λύνει το πρόβλημα με όρους  βιωσιμότητας και οικονομικότητας. Παράλληλα βασίζεται σε εντελώς πρόχειρες και ευτελείς μελέτες σκοπιμότητας. Η κατεύθυνση που  έπρεπε να ακολουθήσει ο Δήμος είναι άλλη και γιαυτήν έχουμε δημοσίως καταθέσει τις προτάσεις μας. Δυστυχώς όμως σε «ώτα μη ακουόντων».
Είμαστε πάντα έτοιμοι να τις επαναλάβουμε στο πλαίσιο ενός ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου με την τοπική κοινωνία ενεργά συμμέτοχη, με τους πολίτες σε πρώτο  πλάνο. Αυτός ο δρόμος του διαλόγου, της σοβαρότητας και της ευθύνης είναι ο μοναδικός που υπηρετεί το συμφέρον του τόπου μας. Ο δρόμος που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά είναι εκείνος της αδιαφάνειας, της ασυδοσίας, των σαλταδόρων και κυρίως του αδιεξόδου. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν οδηγεί πουθενά.