Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ο «Δαφνηφόρος Απόλλων» συνεργάζεται με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δώρο ζωής προσφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ερέτριας «ο Δαφνηφόρος Απόλλων» σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας του Δήμου μας.
Ο εθελοντικός οργανισμός για τα παιδιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέρει δωρεάν οδοντιατρικές, παιδιατρικές, οφθαλμολογικές,  ωτορινολαριγγολογικές προληπτικές εξετάσεις στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, καθώς επίσης και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε εκείνα που δεν παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο.
Οι γονείς των παιδιών προσχολικής ηλικίας 5 – 7 ετών μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος  και ....
Δια Βίου Μάθησης  «ο Δαφνηφόρος Απόλλων».  Αίτηση για τις προληπτικές εξετάσεις μπορούν να υποβάλλουν και οι γονείς των παιδιών που δεν έχουν πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο «Δαφνηφόρος Απόλλωνας» του Δήμου Ερέτριας θα αναλάβει τη δωρεάν μεταφορά τους μέχρι το κινητό πολυϊατρείο  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα, να υποβληθούν, σε μία επίσκεψη, σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό  έλεγχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει  ήδη αναπτύξει συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ώστε να ενημερωθούν τα σχολεία.
Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 5 Απριλίου 2013, από τις 10.00 πμ έως τις 12.00,  κατά τις εργάσιμες ημέρες στα γραφεία του «Δαφνηφόρου Απόλλωνα»  (κτήριο παιδικού σταθμού) στην Ερέτρια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22290 – 60605.
Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού»,  η «Προληπτική Ιατρική/Οδοντιατρική» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίου που έχουν υπογράψει από κοινού. Καταλυτικό ρόλο διαδραματίζει και η συνεργασία που αναπτύσσει «το Χαμόγελου του Παιδιού» με περιφερειακούς,  τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης.
Οι μονάδες στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Συλλόγου.  Σε προληπτικό ιατρικό -οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς – κηδεμόνες ή για τα οποία οι γονείς – κηδεμόνες τους έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.