Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ο.Ε.Π.ΟΙ.ΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tην Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Πολιτιστικών Οικιστικών Συλλόγων Ερέτριας (Ο.Ε.Π.ΟΙ.ΣΕ), έκοψε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 ο δήμαρχος Ερέτριας Βασίλης Βελέντζας.
Ο δήμαρχος Ερέτριας στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι σύλλογοι - μέλη της Ο.Ε.Π.ΟΙ.ΣΕ. Υπογράμμισε  ότι από πλευράς του Δήμου καταβάλλεται προσπάθεια σωστής διαχείρισης των χρημάτων και εξορθολογισμού των δαπανών προκειμένου όχι μόνο να καλύπτονται τα πάγια έξοδα αλλά....
και να επιτελείται αναπτυξιακό έργο.  Σε ότι αφορά τα αναπτυξιακά έργα ο κ. Βελέντζας υπογράμμισε ότι έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίησή τους, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι σε λίγα χρόνια, θα αλλάξει μορφή ο Δήμος Ερέτριας. Για τα δε καθημερινά προβλήματα των δημοτών, ζήτησε τη συμπαράσταση και την «επιστράτευση» του ειρηνικού στρατού  της Ο.Ε.Π.ΟΙ.ΣΕ, που αποτελείται από 17 Συλλόγους και 4.000 μέλη. «Το 2013 θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα των πολιτών», είπε ο κ. Βελέντζας χαρακτηρίζοντας πολύτιμο εργαλείο το χάρτη προβλημάτων ανά περιοχή που προσανατολίζεται να συντάξει και να του παραδώσει η Ομοσπονδία, ώστε να προωθεί το συντομότερο δυνατό η επίλυσή τους.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Π.ΟΙ.ΣΕ να συναντηθούν άμεσα προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.
Στις ομιλίες τους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Πολιτιστικών Οικιστικών Συλλόγων Ερέτριας κ. Κωνσταντίνος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος κ. Ιάκωβος Μεραβίδης και ο έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Βασίλειος Χατζόπουλος υπογράμμισαν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν για τον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών  οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ερέτριας. Τόνισαν την ανάγκη να υπάρχει αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ερέτριας και έστειλαν το μήνυμα σε όλους τους δημότες, «όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζουν να μην σηκώνουν τα χέρια ψηλά».
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τους μεταξύ άλλων και οι αντιδήμαρχοι Τ. Βαλκάνος και Δ. Σκαρλάς.