Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 Αλιβέρι 29/03/2013

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

Ενημερωθήκαμε από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Ερέτριας την 28/02/2013 για τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερέτριας σχετικά με την Ενεργειακή Αξιοποίηση των Αποβλήτων.
Τη σχετική μελέτη παρουσίασε ο αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά κ.Κ. Ψωμόπουλος .
Στο ενλόγω Δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Ερέτριας τόνισε ότι ¨η ενεργειακή διαχείριση των αποβλήτων και τελικά η καύση των απορριμμάτων, ίσως είναι μονόδρομος ¨ και επίσης ότι ¨μπορεί να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση το ....
παλαιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι¨.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε πολίτης πόσο μάλλον ο Δήμαρχος ενός Δήμου μπορεί και πρέπει για το οποιοδήποτε θέμα να εκφράσει ελεύθερα και δημόσια την άποψη του, η οποία όμως μπορεί να υποστεί και την ανάλογη κριτική.
Θεωρούμε ότι η πρόταση του Δημάρχου Ερέτριας (εφόσον εκφράστηκε όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου) είναι τουλάχιστον άστοχη .
Να υποδεικνύεται δηλαδή θέση για μονάδα καύσης απορριμμάτων έξω από τα όρια του Δήμου Ερέτριας και δη στο πολύπαθο περιβαλλοντικά Αλιβέρι.
Ένα θέμα για το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής έχει εκφράσει χρόνια τώρα την έντονη αντίθεση της.
Εξάλλου οι παλαιές μονάδες καταργούνται πλέον από τη ΔΕΗ και η νέα μονάδα φυσικού αερίου τίθεται σύντομα σε λειτουργία.
Επί της ουσίας, η θέση του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την διαχείριση των απορριμμάτων είναι διαμορφωμένη, διατυπωμένη και ξεκάθαρη.
Πρόληψη-Διαλογή στην πηγή-Ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση υλικών-μονάδα ανακύκλωσης-κομποστοποίησης -υγειονομική ταφή. Θέσεις οι οποίες είναι σε άλλη λογική από αυτήν της καύσης των απορριμμάτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε καθημερινά. Υπεύθυνα και συστηματικά ως οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την διαχείριση των απορριμμάτων του τόπου μας .