Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συμφωνία συνεργασίας με το Επιμελητήριο Εύβοιας για τη στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου Χαλκιδέων

Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν ο Δήμος Χαλκιδέων και το Επιμελητήριο Εύβοιας. Η υπογραφή του σχεδίου συμφωνίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μεγ. Δευτέρας (29 Απριλίου), στα γραφεία του Επιμελητηρίου, από το Δήμαρχο, Θανάση Ζεμπίλη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Σίμωση. 
Πρόκειται για συμφωνία που εμπεριέχει ως ιδέα ....
και περικλείει ως δράση, το κοινωνικό πρόσωπο των δύο Φορέων. Μια συνεργασία για την οποία ήδη έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία, ώστε να αποδειχθεί οργανωμένη και αποτελεσματική στην πράξη. 
Με το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του κοινωνικού σκοπού του, να ευαισθητοποιεί και να προτρέπει τα φυσικά και νομικά πρόσωπα-μέλη του για να προσφέρουν ηθική και οικονομική υποστήριξη στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, όπως π.χ. το Παντοπωλείο, που βρίσκεται σε λειτουργία και την Παροχή Συσσιτίου και το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, που πρόκειται να λειτουργήσουν.
Κατά την υπογραφή του σχεδίου συμφωνίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε λόγο για «τραγικές ημέρες που διάγουμε», διέγνωσε το «πρόβλημα επιβίωσης των πάρα πολλών -και συνεχώς αυξανόμενου αριθμού- οικογενειών συμπολιτών μας που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη» και τόνισε ότι «παρά τις δεδομένες δυσκολίες, τα μέλη του Επιμελητηρίου, θα σταθούν δίπλα στους αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας».  
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ. για τη στάση του Επιμελητηρίου, το οποίο «στέκεται σύμμαχος» στο πλέγμα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών των Δομών του Δήμου για υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.