Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

ΓΙΆΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου είχε αποφασίσει για την ίδρυση Δημοτικού Ωδείου με έδρα το Αυλωνάρι.
Η δημιουργία του Ωδείου έρχεται να καλύψει υπαρκτές ανάγκες στις τέχνες, στο πολιτισμό και ιδίως στη μουσική.
Κυρίως τη «δίψα» της νεολαίας, των μικρών και μεγάλων μαθητών και όχι μόνο, να ασχοληθούν και στη περιοχή μας με πλευρές της δημιουργικής τέχνης, που είναι ριζωμένη στον τόπο μας.
Το Δημοτικό Ωδείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το περασμένο Οκτώβρη.
Πέρα απ’την ουσία αποτέλεσε και «συγκριτικό πλεονέκτημα» της ....

μονίμως κομπάζουσας Δημοτικής Αρχής για τη παραγωγή «έργου» στο χώρο του πολιτισμού στη περιοχή του Αυλωναρίου, μια που ο απολογισμός πεπραγμένων στη περιοχή είναι ιδιαιτέρως πενιχρός.
Πολλοί γονείς εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους σ’αυτήν την δραστηριότητα, πληρώνοντας μάλιστα κανονικά και τα δίδακτρα, για την παράδοση των μαθημάτων.
Χρήματα τα οποία εισρέουν στο λογαριασμό της ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. Nομικό πρόσωπο του Δήμου στο οποίο υπάγεται το Ωδείο.
Η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. 7 μήνες τώρα δεν έχει φροντίσει για την νόμιμη άδεια λειτουργίας του Ωδείου που σημαίνει ότι λειτουργεί παράνομα (όπως εξ’ άλλου και σχεδόν όλα τα ΚΑΠΗ) χωρίς να υπολογίζουμε το σύνολο του χρόνου απ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είναι προφανές ότι το Δημοτικό Ωδείο πρέπει να καλύψει άμεσα την νόμιμη λειτουργία του.
Κυρίως όμως η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. που εισπράττει ανελλιπώς τις συνδρομές αλλά και τις επιχορηγήσεις του Δήμου (τελευταία 35.000 ευρώ), μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβάλει ούτε ευρώ από τα οπoια συμφωνηθέντα με τους 6 άξιους Καθηγητές του Ωδείου αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό του.
Ούτε καν τα οδοιπορικά τους για τους 7 μηνες !
Το γεγονός αυτό αποτελεί «όνειδος» για τη γενικότερη λειτουργία του Δημου και η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. πέρα απ’τους συνήθεις βερμπαλισμούς και τα ευχολόγια καλείται να το επιλύσει άμεσα.
Η άδεια λειτουργίας καθώς και η καταβολή των όποιων υπεσχημένων πρέπει να ολοκληρωθεί πάραυτα !
Εκτός και αν όλα αποτελούν προϊόν «ενός ιδιότυπου εθελοντισμού».
Αυτό μόνο η ΔΗ. ΚΕ. ΠΕ. ΠΟ. ΚΑ. μπορεί να το απαντήσει.
Μην ξεχνάμε ότι η συμπαράσταση στην οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων απαιτεί πράξεις και όχι λόγια, «επεα πτερόεντα»!