Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

H ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε ένα τριήμερο προσευχής για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Τρεις Θείες Λειτουργίες ετελέσθησαν, κατά σειρά στο Μαντούδι, στην Ιστιαία και στην Χαλκίδα, στις οποίες προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο για να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγήν σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδος μας, όπως και όλα τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την....
επιτυχία τους.
Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 το βράδυ ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, για τα παιδιά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στην οποία προεξήρχε και ομίλησε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μας, ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης
Την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 το βράδυ ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, για τα παιδιά του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, στην οποία προεξήρχε και ομίλησε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.
Τέλος, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 το βράδυ, ετελέσθη η Θεία Λετουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, για τα παιδιά των Δήμων Χαλκιδέων, Μεσσαπίων-Διρφύων και Ερετρίας-Αμαρύνθου, στην οποία  προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και με την συμμετοχή πολλών μαθητών, μίλησε στα παιδιά με πολλή ειλικρίνεια και πατρική στοργή και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.