Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
 Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού
Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού καθαρισμού Αλιβερίου . Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού όλων των δεξαμενών. Δεξαμενών που περιείχαν μεγαλύτερη ποσότητα λάσπης απ’ότι λύματα προς επεξεργασία !!! Ακόμη και συκιά ύψους 4μ βρέθηκε εντός δεξαμενής!
Ολοκληρώθηκαν επίσης και οι εργασίες για την ασφάλεια του προσωπικού. Ασφάλεια η οποία ήταν αφημένη στην τύχη της . Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της....
επί σειρά ετών πολιτικής απαξίωσης της λειτουργίας του έργου.
Αυτές τις μέρες φτάσαμε στην έναρξη της τελευταίας φάσης των εργασιών ώστε να μπορέσει το έργο να λειτουργήσει επιτέλους σωστά (αναλογικά με την παλαιότητα του) . Για να επιτευχθεί αυτό μεσολάβησαν επίσης όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση των οικονομικών πόρων και ενεργειών. Γεγονός που εν μέρει καθυστέρησε την ολοκλήρωση του έργου.
Όντας πια απολύτως έτοιμοι μετά και την ολοκλήρωση της προμηθείας του Η/Μ εξοπλισμού ,ξεκινούν την Δευτέρα 20 Μαΐου οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών και προσθήκης όλων των νέων μηχανημάτων (αντλίες, αναδευτήρες, γέφυρα καθιζήσεως, υπερχειλιστές ,δίκτυα σωληνώσεως , ηλεκτρολογικές συνδέσεις ). Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός διαστήματος περίπου 20 ημερών. Μετά με την ολοκλήρωση τους τα αποτελέσματα σε μείωση ρύπων θα είναι πολύ σημαντικά.