Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 24/4/13 πραγµατοποιήθηκε επίσκεψη κλιµακίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στα έργα που εκτελούνται στις περιοχές Οξυλίθου – Παραλία Κύµης.
Έγινε ενηµέρωση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και από τον ανάδοχο του έργου του Στοµίου, εκεί που είχε σηµειωθεί κατάπτωση βράχων µε τραυµατισµό.
Τα έργα προχωρούν κανονικά και είναι γενικά παραδεκτό ότι µε την ολοκλήρωσή τους δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος για τους διερχόµενους.
Ζητήθηκε από τον ανάδοχο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, να ολοκληρωθούν τα έργα όσο γίνεται γρηγορότερα, ώστε να απελευθερωθεί η ....

διέλευση στο συγκεκριµένο τµήµα, για το µεγαλύτερο δυνατό τµήµα του καλοκαιριού.
Με γρήγορους επίσης ρυθµούς εξελίσσεται και το έργο του λιµανιού της Κύµης, σύµφωνα και µε την ενηµέρωση των Τεχνικών Υπηρεσιών και του αναδόχου.
Με την ολοκλήρωση του λιµανιού της Κύµης, θα έχουµε πλέον ένα από τα πιο ολοκληρωµένα λιµενικά έργα στην Εύβοια, αφού θα έχει πολλαπλές δυνατότητες όπως:
- Ελλιµενισµό τουριστικών σκαφών, αφού λειτουργεί ήδη καταφύγιο τουριστικών σκαφών.
- Υπάρχει Αλιευτικό Καταφύγιο.
- ∆υνατότητα διακίνησης επιβατών αλλά και
- δυνατότητα διακίνησης εµπορευµάτων
Τέλος στην Πλατάνα υπάρχει το γνωστό πρόβληµα της διάβρωσης που δηµιουργείται από τον κυµατισµό που καταστρέφει τον δρόµο σε σηµείο να είναι ορατός ο κίνδυνος και για τις κατοικίες.
Από την πρώην Νοµαρχία είχε ανατεθεί ερευνητική εργασία στο Πολυτεχνείο, η οποία έχει παραδοθεί, µε τις αναγκαίες προτάσεις.
Για την υλοποίηση των προτάσεων απαιτείται τεχνική µελέτη για τα προβλεπόµενα έργα. Η µελέτη βρίσκεται στην διαδικασία της διακήρυξης για την ανάθεσή της .
Σκοπός της Ερευνητικής Εργασίας και της µελέτης που ακολουθεί είναι να σταµατήσει η διάβρωση και να δηµιουργηθεί η απαραίτητη αµµουδιά, κάτι που είναι φυσικό θα αλλάξει τελείως τα σηµερινά δεδοµένα.
Στο κλιµάκιο συµµετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συµβουλίου κ. Ανέστης Πίσχινας, οι Περιφερειακοί Σύµβουλοι κ. Κ. Κουλουρίδης κ. Ν. Μπαράκος, ο Προϊστάµενος των Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Προϊστάµενος των Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
 


 Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
 Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας