Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με πρωτοβουλία του Γιάννη Ρέτσα (τότε ποδοσφαιριστή, μετέπειτα διοικητικού παράγοντα της ομάδας και σήμερα μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Ευβοίας) καθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή διεξάγεται ένας αγώνας γιορτής και μνήμης. 
Αρχικά την Μεγάλη Παρασκευή οι "γηγενής" ποδοσφαιριστές του.....
Νηλέα αντιμετώπιζαν τους ποδοσφαιριστές του Νηλέα που είχαν αγωνιστεί και σε άλλες ομάδες.
Αργότερα αγωνίζονταν οι παλαίμαχοι της ομάδας με την πρώτη ομάδα του Νηλέα και τα τελευταία χρόνια οι παλαίμαχοι του Νηλεα αντιμετώπιζαν του Παλαιμάχους του Αυλωναρίου με τον αγώνα να είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο ποδοσφαιριστή Ευαγγελο Κότσαρη.
Τη φετινή χρονιά οι παλαίμαχοι του Νηλέα αντιμετώπισαν μία ομάδα επιλέκτων ποδοσφαιριστών, την οποία αποτελούσαν εν ενεργεία ποδοσφαιστές της ομάδας και όχι μόνο. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Ευάγγελου Κότσαρη και της Αγγελικής Σαμπάνη, η οποία έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Τετάρτη σε ηλικία μόλις 54 ετών. Η Αγγελική Σαμπάνη είχε αναλάβει το πλύσιμο του ρουχισμού της ομάδας από την ίδρυσή της το 1984 μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι. Ήταν σύζυγος του παλιού τερματοφύλακα του Αυλωναρίου και παράγοντα του Νηλέα Βασίλη Σαμπάνη και μητέρα του ποδοσφαιρστή του Νηλέα Θανάση Σαμπάνη.
Για την ιστορία οι επίλεκτοι του Νηλέα νίκησαν τους παλαίμαχους με σκορ 6-5.
Στη φωτογραφία οι παλαίμαχοι του Νηλέα πριν το φετινό αγώνα.