Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Στα πέναλτυ το πήρε η Μπάγερν

Η Μπάγερν επικράτησε στα πέναλτι με 5-4 της Τσέλσι και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 και 2-2 η παράταση. Οι «Μπλε» προηγήθηκαν στο 8΄ με τον Τόρες ενώ οι «Βαυαροί» ισοφάρισαν με τον Ριμπερί στο 47΄. Ο Αζάρ έκανε το 2-1 στο 93΄αλλά ο Τσάβι Μαρτίνεθ με τέρμα στις καθυστερήσεις της παράτασης (120+1΄) έστειλε τον αγώνα στα πέναλτι.
Σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες η Μπάγερν είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ η Τσέλσι του Μουρίνιο περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Η τακτική του Πορτογάλου τεχνικού φάνηκε να δικαιώνεται αφού μόλις στο 8΄ οι «μπλε» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Αζάρ να πασάρει στο Σίρλε και αυτός....
με την σειρά του να κάνει την σέντρα στο Τόρες που με μονοκόματο σουτ μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0.
Η Μπάγερν στην συνέχεια σχεδόν «κατασκήνωσε» έξω από την περιοχή της Τσέλσι αλλά χωρίς να καταφέρει να πετύχει ένα γκολ. Δυο λεπτά όμως μετά την έναρξη 2ου ημιχρόνου ο Ριμπερί με ωραία σουτ μετά από ασίστ του Μίλερ έκανε το 1-1 (47΄). Οι δύο ομάδες έχασαν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έδινε το τρόπαιο χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Στο 85΄ η Τσέλσι έμεινε με 10 παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Ραμίρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Μπάγερν στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί ανέλαβε δράση ο Αζάρ (93΄), ο κορυφαίος των Λονδρέζων, που με σουτ μέσα από την περιοχή ξεγέλασε τον Νόιερ που έσκασε μπροστά του η μπάλα δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.
Μετά την επίτευξη του γκολ η Τσέλσι οπισθοχώρησε δίνοντας χώρο με τους παίκτες της Μπάγερν να περνούν όλοι μπροστά για να ισοφαρίσουν και το κατάφεραν δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητης σφυρίξει την λήξη της παράτασης με τον Τσάβι Μαρτίνεθ (120+1). \
Μοιραίος παίκτης για την Τσέλσι στην διαδικασία των πέναλτι αποδείχθηκε ο Λουκάκου που έχασε το τελευταίο πέναλτι. Ο αγώνας δεν διεξήχθη στο Μονακό όπως συνηθιζόταν τα τελευταία 15χρόνια αλλά στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο Στάδιο «Εντεν» της Πράγας.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
-------------------
Μπάγερν vs Τσέλσι
Αλάμπα 1-0
1-1 Νταβίντ Λουίζ
Κρόος 2-1
2-2 Όσκαρ
Λαμ 3-2
3-3 Λάμπαρντ
Ριμπερί 4-3
4-4 Κόουλ
Σακίρι 5-4
Απόκρουση Λουκάκου
Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)