Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου – Παραμεριτών – Παρθενίου – Αγίου Λουκά – Αγίου Ιωάννη – Αγίου Γεωργίου Θαρρουνίων – Κρεμαστού
Τραχήλι 28 Αυγούστου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είστε ανεπιθύμητοι !!!
Με αυτή τη φράση αναγραφόμενη σε πανό και κλειστές με κάδους σκουπιδιών τις δυο εισόδους προς το κέντρο του χωρίου «υποδέχτηκαν» οι τραχηλιάτες τον δήμαρχο και τους δημοτικούς του συμβούλους καθώς και τον πρόεδρο του χωριού, στο πλαίσιο των λαϊκών συνελεύσεων – λογοδοσίας Δημάρχου. Πολυμελής κουστωδία τριάντα περίπου ατόμων (είχαν παραγγείλει δύο ψητά και τα....
σχετικά μια και ο Δήμαρχος είναι κουβαρντάς), ήρθαν να ενημερώσουν τους Τραχηλιάτες, ότι για το χρόνο που πέρασε ο Δήμαρχος έκανε τεράστιο έργο στο χωριό. Και συγκεκριμένα:
  • Καθάρισε τα χόρτα στο σχολείο
  • Έβαλε ράφια στο οστεοφυλάκιο
  • Καθάρισε την πλάκα στο Ηρώο
Προσπάθησε δε να παρουσιάσει ως δικά του έργα το γήπεδο και το δρόμο της παράκαμψης των Παραμεριτών που έχουν κατασκευαστεί από την Περιφέρεια και τη ΔΕΗ. Και επειδή το έργο είναι τεράστιο το παρουσίασε ο Πρόεδρος του χωριού. Απάντηση πήρε από τον Πρόεδρο της ομάδας και Αντιπρόεδρο του Σωματείου Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των οκτώ χωριών Άγγελο Σμπιλίρη. Με το Πρόγραμμα του Δημάρχου στο χέρι ανέφερε όσα είχε υποσχεθεί να κάνει (αποκατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης, επέκταση του φωτισμού, ανάδειξη του ενετικού πύργου, διάνοιξη και τσιμεντόστρωση προς το εξωκλήσι παναγίτσα, συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, κατασκευή ΒΙΟΚΑ κ.λ.π.). και ποια από αυτά έγιναν Απέδειξε με στοιχεία την ανυπαρξία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, τις ψεύτικες υποσχέσεις, την ασυνέπεια των λόγων του με τις πράξεις του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το επιχείρημα του κ. Σμπιλίρη με τον Ενετικό Πύργο του χωριού. Στο πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται ως συγκριτικό πλεονέκτημα και «η τουριστική του προβολή θα συντελέσει στην αλλαγή της περιοχής και της τοπικής οικονομίας». Πώς γίνεται, ρώτησε ο κ. Σμπιλίρης, στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να αναφέρεται ότι η περιοχή δεν έχει τίποτα να αναδείξει και ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα είκοσι χρόνια;
Και φυσικά ήρθε και το επίμαχο θέμα των σκουπιδιών. Ο Άγγελος Σμπιλίρης με όλα τα σχετικά έγγραφα ζήτησε από το Δήμαρχο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων. Φυσικά όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά για άλλη μια φορά η «πολιτική δυσωδία» γέμισε τον καθαρό αέρα ενός ακόμα χωριού. Ο «κύριος» Δήμαρχος, ο μεγάλος δωτητής, επιτέθηκε με ανήκουστες φράσεις και ύβρεις, με συκοφαντίες και κατηγορίες που προσπάθησε να στηρίξει με τη γνώμη των συμβούλων του. Εδώ δεν είχε δική του μικροφωνική για να κλείσει τα μικρόφωνα όπως έκανε στον Άγιο Γεώργιο και αλλού και πήρε πληρωμένες απαντήσεις από τους κατοίκους. Φυσικά δεν είπε κουβέντα:
  • Για τη «συναίνεση» των Παραμεριτών και τις υπογραφές των κατοίκων
  • Για τις διοικητικές αποβολές και τα πρόστιμα του Δασαρχείου που εκκρεμούν εις βάρος του
  • Για την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Επιτροπή του Άρθρου 152 της Δωρεάς του
  • Για την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
  • Για όσα εκκρεμούν σε βάρος του στα ποινικά και διοικητικά δικαστήρια που αρχίζουν από το Σεπτέμβρη
Εμείς απλά θα πούμε «Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του»
Και για την ενημέρωση των Τραχηλιατών θα θέλαμε να ρωτήσουμε:
  • Πρόεδρε του Τ.Σ. κύριε Σέγκο εσείς δεν ήσασταν από τους πρώτους στην Επιτροπή Αγώνα; Τι άλλαξε αλήθεια και αποχωρήσατε; Εσείς δε λέγατε ότι δέχεστε πιέσεις και δε θέλετε να φαίνεστε; Εσύ άλλαξες άποψη για «άγνωστους» λόγους. Και φυσικά έβγαλες και ανακοίνωση μόνος σου για να στηρίξεις το δήμαρχο. Γι’ αυτό σήμερα ο δήμαρχος σε παινεύει με τις γνωστές του φράσεις που έχει στο πλούσιο λεξιλόγιό του, ακόμα και μπροστά σε γυναικόπαιδα.
  • Κύριε Σκουλαρίκη και Κυρία Καδίτη. Σας ψήφισαν οι κάτοικοι των χωριών και κυρίως οι Τραχηλιάτες, για να υπηρετήσετε το σωστό, το δίκαιο, την αλήθεια . Γιατί απουσιάζατε από το κρίσιμο συμβούλιο για τα σκουπίδια στα Κριεζά; Δεν είχατε άποψη; Δεν είχατε τη δύναμη να την εκφράσετε όποια κι αν ήταν αυτή; Τι σας φόβισε και απουσιάσατε; Γνωρίζατε ότι δεν υπήρχε δημοτική έκταση, ότι επρόκειτο για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης, η οποία επέφερε ποινικές ευθύνες, αστικά δικαστήρια, διοικητικά δικαστήρια, πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, πρόστιμα, κ.λ.π;
Το Δ.Σ. του Σωματείου:
  • στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Αντιπρόεδρό του γιατί από την αρχή των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα, αταλάντευτα και με συνέπεια αγωνίζεται για το καλό της περιοχής. Είναι παρών σε κάθε δραστηριότητα και ενέργεια του Σωματείου. Παρών στους Μαζικούς Φορείς. Παρών στο Συμβούλιο στα Κριεζά. Παρών σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής και του χωριού του. Είναι δίπλα του μαζί με όλα τα μέλη σε κάθε ενέργειά του για αποκατάσταση της αλήθειας.
  • Καταγγέλλει το Δήμαρχο για τη μεθοδευμένη προσπάθειά του να σπιλώσει άτομα προκειμένου να διασπάσει το κίνημα που δημιουργήθηκε από μία σειρά άστοχων δικών του ενεργειών, όταν αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων να διαχειριστεί ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα όπως αυτό των απορριμμάτων.
  • Καταγγέλλει τις απαράδεκτες εκφράσεις και λασπολογίες που δημόσια ξεστόμισε και δε συνάδουν σε άνθρωπο, πόσο μάλλον στον πρώτο πολίτη του δήμου.
  • Καταγγέλλει το Δήμαρχο για την προσπάθειά του να διαστρεβλώσει την αλήθεια, να αντιστρέψει και να αποποιηθεί με θράσος τις ευθύνες του για την παταγώδη αποτυχία του τόσο στο θέμα των απορριμμάτων, την ανυπαρξία των έργων του, την έλλειψη οργάνωσης και διοίκησης του Δήμου.
Εμείς λέμε η μαγκιά και ο τσαμπουκάς δεν περνά. Στο τέλος ξυρίζουν….. το δήμαρχο

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ