Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 21 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Σε μια εποχή που ο Κλάδος βάλλεται από παντού, σε μια περίοδο που η ΕΝΟΤΗΤΑ του Κλάδου και του Λαού είναι το ζητούμενο, καλούμαστε να επιλέξουμε τον δρόμο που θέλουμε ο Σύλλογός μας να ακολουθήσει, καλούμαστε να επιλέξουμε τα ΠΡΟΣΩΠΑ που θα μας εκπροσωπήσουν για την επόμενη διετία.
Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/θμιας είναι από τα ελάχιστα .....
επιστημονικά σωματεία (με εξαίρεση λίγες δεκάδες συλλόγους) που οι υποψήφιοι για τους τοπικούς συλλόγους συμμετέχουν ενταγμένοι σε παραταξιακά ψηφοδέλτια. Οι περισσότεροι επιστημονικοί κλάδοι έχουν επιλέξει, εκ των πραγμάτων με μεγάλη επιτυχία, τη μη υποβολή παραταξιακών ψηφοδελτίων για τα Δ.Σ. των τοπικών συλλόγων και τη συμμετοχή όλων των υποψήφιων σε ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ.
Αναμφισβήτητα τα παραταξιακά ψηφοδέλτια σε άλλες εποχές ήταν μια επιλογή με πολλά θετικά στοιχεία, όμως σήμερα οι ανάγκες, οι προτεραιότητες, οι απαιτήσεις των συναδέλφων έχουν αλλάξει.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις και, κυρίως, όλους τους συναδέλφους μας, πέρα και πάνω από παρατάξεις, χρώματα, ιδεολογίες, να συγκροτήσουμε όλοι μαζί ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο εκπαιδευτικών για να μπορούν οι συνάδελφοι να επιλέξουν τα ΠΡΟΣΩΠΑ που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν, ακόμα κι αν προέρχονται από διαφορετικούς παραταξιακούς ή ιδεολογικούς χώρους.
Η ενότητα εξασφαλίζεται μέσα από την κοινή συμμετοχή όλων!
Πρώτοι εμείς πρέπει να «κατεδαφίσουμε» τα «ιδεολογικά τείχη» που θέλουν να μας χωρίζουν.
Πρώτοι εμείς δηλώνουμε ότι θα είμαστε υποψήφιοι με το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Δεν προτείνουμε τη δημιουργία μιας ακόμα παράταξης, προτείνουμε να λειτουργήσουμε πέρα και πάνω από τις παρατάξεις, να είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί υποψήφιοι με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Προτείνουμε ένα ψηφοδέλτιο μη παραταξιακό, χωρίς παραταξιακές θέσεις και λογικές, ένα ψηφοδέλτιο όπου ο κάθε υποψήφιος θα εκφράζει τις θέσεις του και θα ψηφίζει στο Δ.Σ. του Συλλόγου με γνώμονα αυτές κι όχι οποιαδήποτε παραταξιακή οδηγία.
Αυτό που μας ενώνει δεν είναι η ιδεολογική μας ταύτιση, δεν είναι οι παραταξιακές μας επιλογές, αυτό που μας ενώνει είναι η ιδιότητα του εκπαιδευτικού της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ή την Ελεγκτική Επιτροπή (μόνο σε ένα από τα δύο μπορούν να είναι υποψήφιοι βάσει του καταστατικού του Συλλόγου), μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που συνοδεύει το κείμενο και να την αποστείλουν με FAX στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας (FAX: 2221021548) μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 κι ώρα 21:00.
Για επιβεβαίωση της παραλαβής της αίτησης από το Σύλλογο μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλ : 2221021548 (τηλ.: Συλλόγου), 6973347908 (Λούκας Παναγιώτης), 6972006814 (Μπλέτσας Χρήστος).

Γιατί πάνω από όλα είμαστε εκπαιδευτικοί!