Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Καραγκούνης: «Στόχος η πρόκριση»

Μετά την πρόκριση, ο Γιώργος Καραγκούνης ψάχνει την υπέρβαση. Ο αρχηγός της Εθνικής υποδέχτηκε ψύχραιμα την κλήρωση με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία στα τελικά του Μουντιάλ, αλλά δεν δίστασε να θέσει σαν στόχο την πρόκριση στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.
«Σε ένα Μουντιάλ δεν βρίσκεις ομάδες που δεν είναι καλές. Η Κολομβία για να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας σημαίνει πως είναι πολύ καλή ομάδα και στα τελευταία φιλικά έχει ....

κερδίσει δυνατούς αντιπάλους. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας κι έχουμε πολύ καλή....       ομάδα. Έχω την αίσθηση πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και να αντεπεξέλθουμε. Μπορεί να είναι καλό ότι υπάρχει μια ισορροπία και μπορούμε να περάσουμε με λίγους βαθμούς. Το θέμα είναι πώς θα είμαστε ψυχολογικά και σωματικά τότε. Αισιοδοξώ για την παρουσία μας στην τελική φάση. Θεωρώ πως είμαστε σε έναν όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες και θεωρητικά κάθε ομάδα μπορεί να κόψει βαθμούς από τους άλλους. Σημασία έχει πώς θα φτάσουμε μέχρι εκείνη την ώρα των αγώνων. Το 2010 πήραμε την πρώτη μας νίκη, τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν το κρύβουμε, αυτό θέλουμε», δήλωσε ο μέσος της Φούλαμ.
Όσο για το τι πρόσωπο θα δούμε από την Εθνική στη Βραζιλία, είπε: «Η δομή της ομάδας δεν έχει αλλάξει. Πρώτο μέλημά της είναι να μη δέχεται γκολ και αν μπορεί να σκοράρει εκείνη. Αυτό παραμένει το σκεπτικό στην Εθνική και τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν από τη στιγμή που μας έχουν δώσει μεγάλες νίκες και προκρίσεις. Το θέμα είναι να ζητάμε σαν ομάδα κάτι παραπάνω κάθε φορά. Η δική μας ομάδα είναι ανοικτό βιβλίο. Ξέρετε τι θα δείτε. Μία ομάδα σκληροτράχηλη, που θα βάζει το εμείς πάνω από το εγώ. Το πρώτο ζητούμενο ήταν η πρόκριση στο Μουντιάλ και τώρα θέλουμε να πάμε στην επόμενη φάση. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό».
Για τη δική του παρουσία στη Φούλαμ, μετά και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, είπε: «Άλλαξαν κάποια πράγματα στην ομάδα, αλλά πιστεύω πως θα έχω το χρόνο συμμετοχής που πρέπει. Είναι απόλαυση για κάποιον να αγωνίζεται σε αυτό το πρωτάθλημα».