Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και ο κ. Αμπελιώτης

Αγαπητοί αναγνώστες ξέρετε καλά πως όταν γράφουμε κάτι, δεν το γράφουμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Έχουμε την πληροφορία και την μεταφέρουμε.
Όπως όλοι έχετε διαβάσει το όνομα του κ. Αμπελιώτη είχε ακουσθεί εδώ και πολύ καιρό στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Κάποιοι τον ήθελαν υποψήφιο δήμαρχο και δεν το έκρυβαν. Ο κ.  Αμπελιώτης δεν έλεγε όχι, αλλά δεν ήθελε και να εκτεθεί σε διαδικασίες όπως τις ονόμασαν πρωτοποριακές. Από την άλλη, οι φιλοδοξίες του κ. Αμπελιώτη δεν....
σταματούν εκεί. Πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει πως όταν θα γίνουν αλλαγές στο Υπουργείο Οικονομικών θα πάρει θέση.
Επειδή είχαν κυκλοφορήσει τα σενάρια πως ανασχηματισμός και αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο θα γινόταν πριν τον Μάιο, πριν δηλαδή τις Ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ο κ. Αμπελιώτης δεν ήθελε να εμπλακεί ως υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ανασχηματισμός και αλλαγές θα γίνουν τον Ιούνιο και πάντως μετά τις εκλογές.
Αυτό είναι που οδήγησε τον κ. Αμπελιώτη να αλλάξει γνώμη και να είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Το θέμα μας πάντως δεν είναι οι φιλοδοξίες του κ.  Αμπελιώτη, αλλά το τι θα γίνει μετά στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, σε περίπτωση που η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θα κέρδιζε τις εκλογές.
Αγαπητοί αναγνώστες, όπως όλοι ξέρετε, η νέα Δημοτική αρχή δεν θ΄ αναλάβει τον Μάιο αλλά το Φθινόπωρο.
Έτσι ο κ.  Αμπελιώτης μέχρι τότε, αν εκλεγεί Δήμαρχος δεν θα έχει υποχρεώσεις στο Δήμο.
Η πληροφορίες που έχουμε λένε πως αν εκλεγεί θα δηλώσει παραίτηση και στην θέση του θα έρθει άλλο πρόσωπο και μάλιστα από τις Κονίστρες. Δεν θέλουμε να γράψουμε ονόματα, για ευνόητους λόγους.
Αν παρατηρήσατε ο κ. Αμπελιώτης μιλάει για τα στελέχη και όχι για το πρόσωπό του.
Αγαπητέ κύριε Αμπελιώτη, είναι βέβαιο πως θα προτιμήσετε μια θέση στο Υπουργείο και θα πείτε πως από εκεί θα βοηθήσετε περισσότερο τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Κύριε Αμπελιώτη, οι Δημότες που θα σας ψηφίσουν θέλουν να ξέρουν αν θα σας βλέπουν στο Δήμο είτε ως δήμαρχο, είτε ως σύμβουλο της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει λοιπόν να βρείτε τον τρόπο και να δεσμευθείτε πως θα είσθε κοντά τους είτε ως συμπολίτευση, είτε ως αντιπολίτευση.
Κύριε Αμπελιώτη, οι υποψήφιοι πρέπει να μην αφήνουν διάφορα αν θέλετε σενάρια, χωρίς απάντηση.