Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέα πρόσωπα από Σάντος

Γλύκος, Τζόρβας, «Φέτφα» και «Πάπ» τα νέα πρόσωπα με Ν.Κορέα


Γλύκος, Τζόρβας, «Φέτφα» και «Πάπ» τα νέα πρόσωπα με Ν.ΚορέαΜε αρκετά νέα πρόσωπα η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα στον φιλικό αγώνα της Τετάρτης.
Ο Φερνάντο Σάντος άφησε εκτός τον βασικό τερματοφύλακα Ορέστη Καρνέζη και κάλεσε τους Γλύκο και Τζόρβα, ενώ επιστρέφουν μετά από καιρό στην Εθνική οι Φετφατζίδης και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Εκτός έμειναν οι Σιόβας και Γκέκας που είναι τραυματίες.

Αναλυτικά η αποστολή:
Γλύκος (ΠΑΟΚ), Τζόρβας (Απόλλων), Τοροσίδης (Ρόμα), Βύντρα (Λεβάντε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Χολέμπας....

(Ολυμπιακός), Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Σάμαρης (Ολυμπιακός), Καραγκούνης (Φούλαμ), Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Κονέ (Μπολόνια), Χριστοδουλόπουλος (Μπολόνια), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φετφατζίδης (Τζένοα), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Φούλαμ) και Παπαδόπουλος (Ατρόμητος).
Μιλώντας για τις κλήσεις ο Φερνάντο Σάντος τόνισε:
«Πρώτα από όλα βλέπουμε ότι η αποστολή είναι 20 άτομα. Στην αποστολή θα είναι 23. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε απόλυτα και τον Σηφάκη και τον Καρνέζη. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν κατάλληλη στιγμή να έχουμε μία εικόνα και από τον Γλύκο και από τον Τζόρβα. Τρεις τερματοφύλακες θα είναι στο Μουντιάλ. Αυτή είναι μια δική μου απόφαση.

»Απλώς είναι ξεκάθαρο ότι ο Καρνέζης και ο Σηφάκης δεν αποκλείονται επειδή δεν βρίσκονται στην αποστολή. Το είχαμε πει και στα παιχνίδια με τη Ρουμανία Τα περισσότερα πρόσωπα θα είναι σε όλες τις αποστολές. Οπότε σίγουρα από τους 23 που ήταν στη Ρουμανία δεν υπάρχουν κάποιοι στην αποστολή για το μας με την Κορέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν αποκλειστεί. Σε σχέση με την αποστολή των δύο παιχνιδιών με τη Ρουμανία έχουμε καλέσει τον Φετφατζίδη γιατί έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κληθεί αρκετές φορές και θέλαμε να τον δούμε.

»Το ίδιο και με τον Παπαδόπουλο. Ο Γκέκας είναι τραυματίας και θέλαμε να τον δούμε ξανά. Υπάρχουν ακόμα δύο μήνες και θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την κατάσταση όλων των ποδοσφαιριστών. Για να μπορέσουμε όταν θα φτάσει η στιγμή για να πάρω τις κατάλληλες αποφάσεις που εγώ θα τις θεωρώ δίκαιες. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος 200% στο Μουντιάλ. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι και οι παίκτες που θα καλέσω. Πρώτος μας στόχος θα είναι να περάσουμε την φάση των ομίλων».

Σχετικά με την επιλογή δύο γκολκίπερ που δεν είναι «βασικοί», των Γλύκου και Τζόρβα, είπε:
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για κάποιο τεστ ανάμεσα στους δύο για να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος. Δεν έχω πάρει απόφαση για το χρόνο συμμετοχής τους. Εγώ θέλω να τους δω από κοντά για να μπορέσω να πάρω την απόφαση το καλοκαίρι. Όταν γίνει η τελική επιλογή θα έχουμε τρία φιλικά, τρεις εβδομάδες προετοιμασία.

»Κανένας δεν έχει αποκλειστεί και κανένας δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο για την τελική αποστολή για το Μουντιάλ. Όπως σε σχέση με το παιχνίδια με τη Ρουμανία δεν υπάρχουν παίκτες, αλλά και παίκτες που στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί και δεν βρίσκονταν ούτε στο παιχνίδι με τη Ρουμανία ούτε σε αυτό με την Κορέα δεν σημαίνει ότι δεν θα υπολογίζονται για το καλοκαίρι».

Τέλος, για το τι περιμένει να δει στο φιλικό της Τετάρτης ανέφερε:
«Σίγουρα στην προετοιμασία που κάνουμε προσπαθούμε τα φιλικά να έχουν κάποιες ομοιότητες με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε. Θα τεθούμε αντιμέτωποι με χώρες με εντελώς διαφορετικό στιλ σε σχέση με το ευρωπαϊκό. Οπότε σε αυτό το πλαίσιο γίνεται το φιλικό με την Κορέα. Έχει κάποιες ομοιότητες με την Ιαπωνία. Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό τεστ και θα μας βοηθήσει να μπούμε στο κλίμα».