Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ε. Π. Σ. Ε Υ Β Ο Ι Α Σ

Ε. Π. Σ. Ε Υ Β Ο Ι Α Σ

Προς ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Κύριε Πρόεδρε,
 Σας στέλνουµε συνηµµένα την Προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασ/νών 2014-2015 που αφορά τους αγώνες που διοργανώνει η Ε.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ (Α΄ Φάσης), καθώς και ∆ήλωση Συµµετοχής Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ποδ/κής Περιόδου 2014-2015 και παρακαλούµε να δηλώσετε συµµετοχή µέχρι τη ∆ευτέρα 28.07.2014 και
να καταβάλετε µαζί µε τη δήλωση και το παράβολο συµµετοχής που ορίζεται:
1) Για τα σωµατεία της Α΄ Ερασ/κής κατηγορίας σε 100,00 ΕΥΡΩ. ....


2) Για τα σωµατεία της Β΄ Ερασ/κής κατηγορίας σε 80,00 ΕΥΡΩ
3) Για τα σωµατεία της Γ΄ Ερασ/κής κατηγορίας σε 60,00 ΕΥΡΩ.
 Η ∆ήλωση συµµετοχής στο Κύπελλο Ερασ/νών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τα σωµατεία της Α΄ & Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ δε για τα σωµατεία Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, καθώς και για την ερασιτεχνική οµάδα του σωµατείου ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (B΄ ΕΘΝΙΚΗ).
 Τα παραπάνω σωµατεία πρέπει να υποβάλλουν µέχρι τη ∆ευτέρα 28.07.2014 έγγραφη δήλωση συµµετοχής σε δύο αντίγραφα που θα συνοδεύεται από το ανάλογο χρηµατικό παράβολο, στα γραφεία της Ένωσης.
 Η µη υποβολή δήλωσης συµµετοχής από τα σωµατεία που είναι υποχρεωτική η συµµετοχή τους, συνεπάγεται κυρώσεις , σύµφωνα µε το άρθρο 40 παραγρ. 2αβ του Κ.Α.Π.
 Με την παρούσα καλούνται τα σωµατεία τα οποία θα δηλώσουν συµµετοχή στα γραφεία της ΄Ενωσης (Λ.ΧΑΪΝΑ ΚΑΙ ΡΑΟΥΛ ΦΟΛΕΡΩ 1), τη ∆ευτέρα 18.08.2014 και ώρα 18.30 για την κλήρωση των αγώνων Κυπέλλου Ερασιτεχνών 2014-2015.-


 ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ       ΠΙΣΧΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


 Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ
    Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η   

Η Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ αφού έλαβε υπ’ όψιν της:
1) Την Αθλητική Νοµοθεσία που ισχύει σήµερα.
2) Τις διατάξεις του Κ.Α.Π και του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩ∆ΙΚΑ όπως αυτές θα ισχύουν κατά την έναρξη του παρόντος πρωτ/τος Κυπέλλου.
3) Το Καταστατικό της.
4) Την από 28.05.2014 απόφαση του ∆ιοικητικού της Συµβουλίου.

 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τη διοργάνωση των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας Ερασ/νών 2014-2015 (Α΄. Φάσης).

1) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑ∆ΩΝ
 Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας Ερασ/νών συµµετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλα τα σωµατεία της Α & Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ δε τα σωµατεία της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, και η ερασιτεχνική οµάδα του σωµατείου ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (B΄ ΕΘΝΙΚΗ).
  Τα παραπάνω σωµατεία πρέπει να υποβάλλουν µέχρι τη ∆ευτέρα 28.07.2014 έγγραφη ∆ήλωση συµµετοχής σε 2 αντίγραφα που θα συνοδεύεται από το ανάλογο παράβολο, στα γραφεία της Ένωσης.

 Η µη υποβολή δήλωσης συµµετοχής από τα σωµατεία που είναι υποχρεωτική η συµµετοχή τους, συνεπάγεται κυρώσεις , σύµφωνα µε το άρθρο 40 παραγρ. 2 του Κ.Α.Π.

2) ∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
 Οι αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασ/νών διοργανώνονται από την Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ και οι αγώνες της 2ης φάσης \από την Ε.Π.Ο σύµφωνα µε το πρόγραµµα της προκήρυξης.

3) ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣ/ΝΩΝ
 Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασ/νών για τη φάση που διοργανώνει η Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ, θα διεξαχθούν ως εξής:
 Όλοι οι αγώνες µέχρι και την προηµιτελική φάση θα διεξάγονται στα γήπεδα της οµάδας που θα συµµετέχει στο πρωτάθληµα της µικρότερης κατηγορίας της Ένωσης και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσµατος θα εφαρµόζεται η προβλεπόµενη από τη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π διαδικασία.
 Οι αγώνες της ηµιτελικής φάσης θα είναι διπλοί.
 Στους αγώνες αυτούς που θα διεξαχθούν µε το σύστηµα των διπλών συναντήσεων, αν από τα αποτελέσµατα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η οµάδα που προκρίνεται, τότε τα τέρµατα που πέτυχε η κάθε οµάδα στον «εκτός έδρας» αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η οµάδα που από αυτό τον υπολογισµό συγκεντρώσει το µεγαλύτερο  3 αριθµό τερµάτων προκρίνεται στoν τελικό του κυπέλλου. Αν τα αποτελέσµατα και των δύο αγώνων είναι ισόπαλα, θα προκριθεί στον τελικό η οµάδα που θα έχει πετύχει περισσότερα γκολ εκτός έδρας. Αν πάλι δεν προκύψει νικητής τότε θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 20 παραγρ. 9 του Κ.Α.Π (ηµίωρη παράταση, πέναλτυ).
 Οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξαχθούν σε οµίλους ανάλογα µε τον αριθµό των οµάδων που θα δηλώσουν συµµετοχή.
Στην κλήρωση για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου θα λάβουν µέρος µόνο οι οµάδες της Β & Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ενώ στην κλήρωση του δευτέρου γύρου θα συµµετέχουν και οι οµάδες της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
 Ο τελικός για την ανάδειξη του Κυπελλούχου της Ε.Π.Σ ΕΥΒΟΙΑΣ θα διεξαχθεί σε γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια Ένωση.

4) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ –ΓΗΠΕ∆Α
 Για το πρόγραµµα των αγώνων του Κυπέλλου αυτού και τα γήπεδα στα οποία µπορούν να τελεσθούν εφαρµόζονται οι διατάξεις του άρθρου 43 του ΚΑΠ και της προκήρυξης.

5) ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
 Κάθε αγώνας που θεωρείται επαναληπτέος θα διεξάγεται σύµφωνα µε όσα ορίζουν οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

6) ΓΗΠΕ∆Α ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Α) Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων και οι γηπεδούχες οµάδες ορίζονται µε το πρόγραµµα των αγώνων.
Β) Οι γηπεδούχες οµάδες είναι υποχρεωµένες να έχουν στην διάθεση της  Ένωσης το Γήπεδό τους για όλους τους αγώνες της διοργανώτριας σύµφωνα µε τις διατάξεις των ισχυόντων Κανονισµών.
Γ) Στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων η Ένωση δικαιούται χρήσης 3 διαφηµιστικών πινακίδων καθώς και ηχητικού και οπτικού διαφηµιστικού χρόνου 4 εν συνόλω λεπτών προ και κατά την διάρκεια του ηµιχρόνου  του αγώνα, για τις ανάγκες συµβάσεων χορηγίας που θα υπογράφει.

7) ΓΗΠΕ∆Ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
 Όπως ορίζει το άρθρο 10 του ΚΑΠ.

8) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟ∆/ΣΤΩΝ
 Όπως ορίζουν τα άρθρα 18 και 19 του ΚΑΠ.


9) ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑ∆ΑΣ –∆ΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
 Για την οµάδα η οποία παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτια διακοπής αγώνα εφαρµόζονται αναλογικά οι διατάξεις των άρθρων του Κ.Α.Π, και του πειθαρχικού κώδικα.

 10) Α∆ΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ -ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΑΞΗΣ
Α) Άδεια Αγώνων. Η άδεια τέλεσης των αγώνων θα παρέχεται από την Ένωση , σύµφωνα µε τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το άρθρου 8 του νόµου 3207/24.12.2003
Β) Τήρηση Τάξης. Τα γηπεδούχα σωµατεία πρέπει να λαµβάνουν όλα τα κατάλληλα µέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφηµούν το άθληµα και διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε
αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των µελών και των οπαδών τους.
Γ) Σε περίπτωση που θα δηµιουργηθούν επεισόδια που δυσφηµούν το άθληµα του ποδοσφαίρου , θα επιβάλλονται στις υπαίτιες οµάδες οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα και τον Κ.Α.Π.

11) ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ- ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ-ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ -ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑ∆ΩΝ
 Όπως ορίζει το άρθρο 16 του ΚΑΠ.
 Καθεµιά από τις διαγωνιζόµενες οµάδες είναι υποχρεωµένη να είναι εφοδιασµένη µε το κατάλληλο φαρµακευτικό υλικό για την χρησιµοποίησή του από τους ποδοσφαιριστές
 Οι γηπεδούχες οµάδες είναι υποχρεωµένες να µεριµνούν για την παρουσία γιατρού σε όλους τους αγώνες τους.
 Η αρίθµηση στην εµφάνιση (φανέλλα-παντελονάκι) των ποδοσφαιριστών, υποχρεωτικά θα είναι από το Νο ένα (1) έως το Νο δεκαοκτώ (18) .

12) ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ∆ΟΧΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ
 Εφαρµόζονται οι διατάξεις του Κ.Α.Π.

13) ΕΠΑΘΛΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Α) Το Κύπελλο Ελλάδας Ερασιτεχνών απονέµεται στη νικήτρια οµάδα του Τελικού αγώνα µαζί µε µετάλλια για τους ποδοσφαιριστές της , αµέσως µετά τη λήξη του.

Γ) Στην οµάδα που κατατάσσεται δεύτερη απονέµεται επίσης Κύπελλο και µετάλλια για τους ποδοσφαιριστές της.

14)ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ
 Το παράβολο των ενστάσεων για τους αγώνες που διοργανώνει η Ένωση ορίζεται σε 300 ΕΥΡΩ.

15) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
 Η ηµεροµηνία έναρξης των αγώνων ορίζεται για τις 6-7/09/2014.

16) ∆ΙΑΤΑΞΗ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»
 Κατά τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων, οι φιλοξενούµενες οµάδες υποχρεούνται να κάθονται στους πάγκους των γηπεδούχων σωµατείων, σαν ένδειξη καλής φιλοξενίας και ανάδειξης του «ευ αγωνίζεσθαι» από τα διαγωνιζόµενα σωµατεία.  

 Σε περίπτωση µη συµµόρφωσής του γηπεδούχου σωµατείου µε την παραπάνω διάταξη θα επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται από τους ισχύοντες κανονισµούς.

17) ΤΕΛΙΚΗ ∆ΙΑΤΑΞΗ
 Με την αποδοχή της Προκήρυξης τα σωµατεία αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό και τους Κανονισµούς της Ε.Π.Ο.

 Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη , θα ισχύσει ο Κ.Α.Π και ο πειθαρχικός κώδικας (µε τις τυχόν τροποποιήσεις τους) και για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, τον πειθαρχικό κώδικα, τον Κ.Α.Π και την Αθλητική Νοµοθεσία, θα αποφασίζει το ∆.Σ., της Ένωσης.

 ΜΕ ΤΙΜΗ   
             Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝ.     ΠΙΣΧΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ