Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δελτίο Τύπου
Τη Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της Δίμηνης Αγωνιστικής Δράσης του ταξικού κινήματος μπροστά στοΠανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 1 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος δεκάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία της περιοχής, μεμονωμένοι πρωτοπόροι εργάτες από τόπους....

δουλειάς καθώς και εκπρόσωποι των συνταξιούχων, της ΠΑΣΕΒΕ, του Συλλόγου Γυναικών Χαλκίδας (ΟΓΕ) και των δυνάμεων του ΜΑΣ από το ΤΕΙ Χαλκίδας.
Στη σύσκεψη ανταλλάχθηκε πλούσια πείρα από τη δράση του προηγούμενου διαστήματος, τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Η σύσκεψη κατέληξε στο εξής κεντρικό πρόγραμμα πρωτοβουλιών:
Συμμετέχουμε στην καμπάνια αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ •Εκπαιδευτικών «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης». Για το λόγο αυτό, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να συλλέξουν τετράδια, μολύβια, γόμες και γραφική ύλη. Τα συγκεντρωμένα υλικά τα αποστέλλουμε στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών (διεύθυνση παραλαβής Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Τ.Κ. 18531, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με την ένδειξη «για τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών». Τηλ. επικοινωνίας 6977934674 – 6979928697).
Πέμπτη 25/9
• 9πμ στα Δικαστήρια Χαλκίδας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας. Εκείνη την ημέρα εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου για την ακύρωση 117 απολύσεων.
Παρασκευή 3/10
• 10πμ στα γραφεία του ΟΑΕΔ Χαλκίδας: Συγκέντρωση και μοίρασμα ειδικής ανακοίνωσης για την ανεργία. Η ημέρα εκείνη έχει οριστεί από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) σαν ημέρα δράσης
ενάντια στην ανεργία.
• 7μμ Πλατεία Αγοράς: Συλλαλητήριο προετοιμασίας του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου και προώθησης του συνολικού πλαισίου που προβάλλουμε αυτό το διάστημα.
Τετάρτη 8/10
• 10πμ στη ΔΟΥ Χαλκίδας: Συγκέντρωση και μοίρασμα ανακοίνωσης για φορολογικό – ΕΝΦΙΑ κλπ.Τετάρτη 15/10
• 7μμ Εργατικό Κέντρο: Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο σχολείο».
Τετάρτη 22/10
• 10πμ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Συγκέντρωση για τα ζητήματα της Υγείας.
Οι παραπάνω πρωτοβουλίες θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή όλων των φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Το πρόγραμμα δράσης θα εμπλουτιστεί και με το αυτοτελές πρόγραμμα του κάθε σωματείου, συλλόγου, επιτροπής αγώνα και θα «απλώσει» σε πολλούς τόπους δουλειάς και γειτονιές. Ήδη προγραμματίζονται μαζικές
Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις και συναντήσεις με φορείς.
Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!
Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας!
Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ