Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

            Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή ευσεβών χριστιανών, πανηγύρισε το εσπέρας της Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην συνοικία Ξηρόβρυση Χαλκίδος, με την Αρχιερατική Χοροστασία, κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την συμμετοχή Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος.
            Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο.... Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο συγκλονιστικό μαρτύριο των τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.
            Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος που ακολούθησε συμμετείχαν πάρα πολλοί χριστιανοί μας, μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, πλαισιούμενος από Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ όλοι οι προσκυνητές έλαβαν μετά το τέλος της Λιτανείας φαγητό-πανηγύρι, το οποίο ετοίμασαν τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού, μαζί με τους πολυάριθμους εθελοντές και εθελόντριες και τα μέλη του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ξηρόβρυσης, τα οποία είχαν και την πρωτοβουλία της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού.
            Τους ύμνους της Εορτής έψαλλε θαυμασιώτατα Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών, τον οποίον απάρτιζαν καθηγητές και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.
            Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, ετελέσθη στον Ι. Ναό η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη -  Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στο μικρό και μακρινό χωριό της Αγίας Σοφίας Μεσσαπίων, όπου ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο και επικοινώνησε πατρικά και εγκάρδια με τον καλό Ιερέα π. Σταύρο Τσοκάνη και τους ευσεβείς κατοίκους αυτής της μικρής Ενορίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.