Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Όλη η αλήθεια για τον Βιολογικό Αυλωναρίου

2Ένα ακόμη ζήτημα το οποίο χρησιμοποίησε η σημερινή Δημοτική Αρχή προκειμένου να κατηγορήσει τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά είναι το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Αυλωναρίου.
Ο Θανάσης Μπουραντάς είχε δηλώσει κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα είχαν έρθει 190.000 ευρώ για το έργο από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ τα οποία χάθηκαν, αφήνοντας να ....

εννοηθεί ότι κάποιος τα καταχράστηκε, αφού δεν υπάρχουν στο ταμείο της ΔΕΥΑΚΑ.
Οι απαντήσεις του Δημήτρη Θωμά στην σημερινή συνέντευξη τύπου ήταν καταλυτικές:
“Ο πρώην Δήμος Αυλώνος είχε δημοπρατήσει το έργο για 2.500.000 ευρώ εκ των οποίων, το 1 εκ ευρώ θα ήταν από τον ΘΗΣΕΑ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα βρισκόταν μέσω δανείου. Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος όμως διαπιστώσαμε ότι το δάνειο δεν μπορούσαμε να το πάρουμε” είπε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε:
“Διαπιστώσαμε ακόμη ότι το οικόπεδο δεν ανήκε εξ οκοκλήρου στο Δήμο αφού το μισό το κατείχε ιδιώτης και φροντίσαμε να το αγοράσουμε. Τον Μάιο του 2014 εντάξαμε το έργο συνολικά στο ΕΣΠΑ για το σύνολο του ποσού”.
Αναφορικά με τα 190.000 ευρώ που ήρθαν από τον ΘΗΣΕΑ ως προκαταβολή για το έργο, ο Δημήτρης Θωμάς ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα αυτά μπήκαν σε λογαριασμό του Δήμου, όμως, εξ αιτίας των κατασχετηρίων που είχαν φτάσει στο Δήμο εξ αιτίας του αλαλούμ των προηγούμενων διοικήσεων των πρώην Δήμων που συνενώθηκαν, τα χρήματα αυτά κατασχέθηκαν. Και αυτό εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, οπότε δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ.
Αυτή την λεπτομέρεια απέκρυψε ο Θανάσης Μπουραντάς κατά την διάρκεια των “καταγγελιών του” στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε γιατί δεν την γνώριζε είτε γιατί δεν ήθελε να την γνωρίζει προκειμένου να αφήσει αιχμές για ένα ανύπαρκτο θέμα.


πηγη:http://kimi-aliveri.gr