Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Χαλκιδέων και η Διεύθυνση Καθαριότητας, στην προσπάθειά τους για την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων, ενημερώνει τους δημότες και τις επιχειρήσεις ότι σε εφαρμογή του κανονισμού Καθαριότητας:
1. Δεν επιτρέπεται η εναπόθεση μπαζών και άλλων αχρήστων αδρανών υλικών που...

προέρχονται από ανακαινίσεις οικοδομών , τα υλικά αυτά μεταφέρονται με ευθύνη του ιδιόκτητη η του υπεύθυνου για τις εργασίες στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της περιοχής.
2. Χαρτόνια και ειδή συσκευασίας, πριν τοποθετηθούν στους κάδους ανακύκλωσης, θα πρέπει υποχρεωτικά με συμπίεση (ή τεμαχισμό) να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος τους.
3. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση στους κάδους ανακύκλωσης, οργανικών απορριμμάτων, μπαταριών, ηλεκτρικών συσκευών κ.λ.π.
Για περισσότερος πληροφορίες, διευκρινήσεις ή καταγγελίες, επικοινωνήστε με την Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Χαλκιδέων, στα τηλέφωνα: 2221023301 – 2221023263 & 2221024444 ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση, d.kath-anakykl@0932.syzefxis.gov.gr .
Επειδή η Καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας, ζητάμε την συνεργασία των πολιτών και των επαγγελματιών, για καλλίτερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες του Δήμου μας, σε αντίθετη περίπτωση, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό πρόστιμα.
 

Ο Αντιδήμαρχος                                           Ο Διευθυντής
Καθαριότητας & Ανακύκλωσης              ΒΡΑΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                    ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕ4