Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Παρέμβαση Δημάρχου Χαλκιδέων για την επίσπευση των συντήρησης της παλαιάς γέφυρας
 

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, με επείγουσα επιστολή του προς το Γ.Γ. του Υπ. Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, κ. Σιμόπουλο Στράτο, και με κοινοποίηση στον Π/δρο του ΟΛΝΕ, κ. Αθανάσιο Τσέργα και το Γ.Γ. Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, ζητά την άμεση παρέμβασή τους για την επίσπευση των εργασιών συντήρησης της συρταρωτής - κινητής γέφυρας.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Γενικέ,
Από την 1/10/2014 η κινητή γέφυρα του Ευρίπου, λόγω της....

απαιτούμενης επισκευής της, είναι κλειστή στην διέλευση αυτοκινήτων.
Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει στην πόλη της Χαλκίδας τεράστια προβλήματα όπως επίσης και οικονομικά αδιέξοδα σε επιχειρήσεις που βρίσκονται, κυρίως, στη Βοιωτική ακτή.
Η κατάσταση αυτή προστίθεται στα ήδη οξυμένα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αποβιομηχάνιση της περιοχής και συνακόλουθα η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και η σχεδόν καθολική φτωχοποίηση των κατοίκων της περιοχής.
Θα σας παρακαλούσα ιδιαίτερα να ασκήσετε την επιρροή σας στον ανάδοχο του έργου έτσι ώστε οι εργασίες να επισπευσθούν όσο το δυνατόν για να παραδοθεί η γέφυρα επισκευασμένη και προσπελάσιμη από αυτοκίνητα, πολύ πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.
Είναι νομίζω και εφικτό και αναγκαίο, τα συνεργεία του αναδόχου να εργάζονται μέρα νύχτα καθώς και τα Σαββατοκύριακα.
Φοβάμαι ότι, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο ανάδοχος με υπερωρίες και νυχτερινά του προσωπικού θα επιμηκυνθεί ο χρόνος εκτέλεσης του έργου γεγονός που θα οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή πολλές επιχειρήσεις.
 Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι αντιδράσεις των κατοίκων της Χαλκίδας και των καταστηματαρχών θα είναι ανεξέλεγκτες.
Προσβλέπω στην δική σας παρέμβαση έτσι ώστε ο ανάδοχος του έργου να επισπεύσει τις εργασίες επισκευής χρησιμοποιώντας α) περισσότερο προσωπικό και
β) δουλεύοντας απόγευμα νύχτα και Σαββατοκύριακα.»
 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ