Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ για την Δημοτική Αγορά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το (πάντα) επίκαιρο θέμα-πρόβλημα της κατάστασης της Δημοτικής μας Αγοράς, λόγω και της επανεισαγωγής  του για συζήτηση την 18/12 στο ΚΑΣ-ΚΣΝΜ απασχολεί και προβληματίζει τους εθελοντές του «Ποταμιού» στην Εύβοια.
Καλούμε όλους και ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή, να σεβαστούν στην πράξη τη νομιμότητα και τις αποφάσεις του αρμόδιου επιστημονικού συμβουλίου. 
Η Δημοτική Αγορά είναι χαραγμένη στη μνήμη των Χαλκιδέων, και/.....
αυτό περιλαμβάνει το κτίριο, και είναι συνδεδεμένη με την ιστορία και την παράδοση της πόλης. Ο Δήμος, σύμφωνα και με πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, και προς όφελος των περιοίκων και της καθημερινότητάς τους, οφείλει άμεσα να περιφράξει, να καθαρίσει, να φωτίσει και γενικότερα να προστατέψει με κάθε τρόπο το ιστορικό κτίσμα.

Για την περαιτέρω αξιοποίηση του, απαιτείται μελέτη που θα λάβει υπόψη της τις ανάγκες της πόλης και τις δυνατότητες χρηματοδότησης. Πιστεύουμε πως οι νέες χρήσεις θα είναι συνέχεια των ιστορικών χρήσεων με εμπλουτισμό νέων που έχουν την έννοια της συνάθροισης κοινού, δημιουργώντας ίσως προϋποθέσεις αυτοχρηματοδότητσης για το κόστος της ανακατασκευής -αναπαλαίωσης  ή έστω σταθερό εισόδημα για την απόσβεση της δαπάνης της.

Συντονιστική Επιτροπή Εύβοιας