Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΑΡΙΓΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τα όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα έχουν λεχθεί και γραφεί τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της αγοράς του ακινήτου του ΔΑΡΙΓΚ από την Τράπεζα Πειραιώς στον πλειστηριασμό της 10η Δεκεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατήγγειλε επίθεση λάσπης .
Με συγκεκριμένα στοιχεία, προερχόμενα από τις υπηρεσίες του Δήμου, ο Δήμαρχος παρουσίασε την πραγματική οικονομική κατάσταση και δυνατότητα του Δήμου , καθώς.....
και την έως τώρα αρνητική θέση των πιστωτικών ιδρυμάτων για την δανειοδότηση του Δήμου.
Απέδειξε ότι ο Δήμος δεν μπορούσε να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό και να διεκδικήσει
το ακίνητο την στιγμή που δεν είχε διασφαλίσει την οικονομική ευχέρεια να ανταπεξέλθει στα
βάρη του δανεισμού.
Σε ότι αφορά τη συνάντηση που είχε τον Οκτώβριο του 2014 με τον Πρόεδρο του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς , επεσήμανε ότι ουδεμία σχέση είχε με την αγορά του ακινήτου από την Τράπεζα , αλλά αφορούσε θέματα που ενδιαφέρουν την πόλη της Χαλκίδας και κυρίως το φλέγον θέμα του ΒΙΟΠΑ.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε ακόμη την ολιγωρία της προηγούμενης δημοτικής αρχής στη διαχείριση του θέματος του ακινήτου ΔΑΡΙΓΚ και τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων . Άλλωστε ακόμη και οι εργαζόμενοι που παρευρέθησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποδοκίμασαν την προηγούμενη ηγεσία του Δήμου , για τη στάση της απέναντι στο πρόβλημα των ιδίων και των οικογενειών τους.
Τέλος ως προς την επιμονή της διχοτομηθείσας τελικά αντιπολίτευσης για την δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα αλλάξει η βιομηχανική χρήση του ακινήτου και μάλιστα η μεν μείζονα αντιπολίτευση του κ. Ζεμπίλη να προσθέτει την απειλή της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος !!! , ενώ η ελάσσονα αντιπολίτευση δια του κ. Λεβέντη να αρκείται στην δέσμευση για μη αλλαγή της χρήσης κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, ο Δήμαρχος υπογράμμισε την προσχηματική, υποκριτική, απειλητική και προσβλητική για τον ίδιο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας πρόταση της μειοψηφίας , επισημαίνοντας ότι η χρήση του ακινήτου σήμερα είναι βιομηχανική και ως τέτοια παραμένει. Αυτό αποφάσισε μετά από ονομαστική ψηφοφορία η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η επισήμανση αυτή είναι αρκετή και τα υπόλοιπα είναι απλώς για επικοινωνιακή κατανάλωση.
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας η παράταξη του κ. Ζεμπίλη αποχώρησε προβάλλοντας την δήθεν εξαπάτησή της από την πλειοψηφία, ως προς την διαδικασία της ψηφοφορίας , επί της ουσίας όμως ετράπη σε φυγή μετά την συντριβή των επιχειρημάτων της, την κατάρρευση του συκοφαντικού οπλοστασίου της και την έντονη αποδοκιμασία από το σύνολο των παριστάμενων εργαζομένων της επιχείρησης ΔΑΡΙΓΚ.
 Κυρίως όμως αποχώρησε για να μην αναγκαστεί να λάβει θέση στο επόμενο θέμα , αυτό της Δημοτικής Αγοράς.