Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ημερίδα Διαβούλευσης του Σ.Ε.Β. «Εθνικό Σύστημα Χωρικού Σχεδιασμού : Θεμέλιο για την Ανάπτυξη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δημήτρης Βουρδάνος συνεχίζει τις συναντήσεις – επαφές και συμμετέχει σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τους φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας.
Την 18η Δεκεμβρίου παρευρέθη σε ημερίδα Διαβούλευσης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στο Ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα «Εθνικό Σύστημα Χωρικού Σχεδιασμού – Θεμέλιο για την Ανάπτυξη».
Στις εργασίες της ημερίδας παρευρέθησαν και απηύθυναν...

χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Νίκος Ταγαράς και ο Πρόεδρος ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ.Θεόδωρος Φέσσας.

Τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ.Παύλος Τσίμας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι ο ρόλος του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού στη διαμόρφωση του μοντέλου της ανάπτυξης είναι καίριος. Ο ελλειμματικός σχεδιασμός και –ακόμη χειρότερα, οι εκκρεμότητες- αποτελούν τροχοπέδη για την αδειοδότηση και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων».
Επισημαίνει δε ότι η βελτίωση του εθνικού συστήματος χωρικού σχεδιασμού αποτελεί μεταρρύθμιση πρώτης προτεραιότητας, γιατί είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση που θα προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στη Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι εύλογα διεκδικούν ασφάλεια δικαίου, σύντομες διαδικασίες για την υλοποίηση νέων επενδύσεων και ευέλικτο ρυθμιστικό πλαίσιο, που ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας κ.Κουδούνη Νίκο, έγινε ενημέρωση για το σχεδιασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ανανέωσαν το ραντεβού τους προκειμένου να συζητήσουν πάνω στις προτάσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν από κοινού στο επόμενο χρονικό διάστημα.