Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ, 39ΕΤΗΣ π. ΑΒΡΑΑΜ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Με βαθειά οδύνη αγγέλεται στο ευσεβές πλήρωμα της κατά Χαλκίδα, Ιστιαίαν και Βορείους Σποράδας Εκκλησίας, η αδόκητος προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Αβραάμ Αποστολίδη, ετών 39, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.
Ο μακαριστός π. Αβραάμ, γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1975 από ευσεβείς γονείς, τον αείμνηστο ήδη Σωτήριο και την Μαρίνα, οι οποίοι τον γαλούχησαν στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος, συναναστρεφόμενος και τον μακαριστό παππού του, Ιερέα Αβραάμ, από τα προσφυγικά και άγια χώματα της Μικράς Ασίας.
Μεγάλωσε στην Ηλιούπολη και ανδρώθηκε εκκλησιαστικά στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως, όπου συνδέθηκε πνευματικά με...
τον Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα της Ι. Συνόδου, ο οποίος τον οδήγησε και στην Ιερωσύνη, δίδοντάς του την Κανονική Συμμαρτυρία.
Την εγκύκλιο παιδεία του έλαβε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιουπόλεως, όπου ακολούθησε τον κλάδο της Πληροφορικής και μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και εργάστηκε επί έξι μήνες στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο.Ο πόθος του, όμως, προς την Ιερωσύνη τον οδήγησε και στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, όπου σπούδασε την ιερά επιστήμη της Θεολογίας και έλαβε όλα τα κατάλληλα εφόδια για την ιερατική αφιέρωση.
Το 2005 ενυμφέυθη με την κ. Ευγενία Μητσάκη, Γεωπόνο, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν ένα τέκνο και ποθώντας να διακονήσει τον Λαό της υπαίθρου, όπου υπάρχει σπανιότης Ιερέων, προσήλθαν με την σύζυγό του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, αφού ο π. Αβραάμ από την παιδική του ηλικία ερχόταν μαζί με τους γονείς του στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, προς τον Οποίον έτρεφε ιδιαίτερη ευλάβεια.
Πρόθυμα επέλεξε να διακονήσει στην απομακρυσμένη Ενορία της Αλοννήσου. Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Διάκονος στις 12 Νοεμβρίου 2006, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηλιουπόλεως και Πρεσβύτερος στις 9 Δεκεμβρίου 2006, στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.
Φεύγοντας από την Αθήνα και εγκαθιστάμενος μόνιμα στην Αλόννησο, εβάσισε συνειδητά την οδό της προσφοράς, αναπτύσσοντας πολύ σημαντική πνευματική και ευρύτερα κοινωνική δράση. Ως Ιερέας της Νήσου ο π. Αβραάμ και σε αρμονική σχέση με τον Επίσκοπό μας, αλλά και άριστη συνεργασία και με τις Τοπικές Αρχές, αγκάλιασε τους Αλοννησιώτες, προσφέροντας ανιδιοτελώς βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη, συμβάλλοντας μαζί με την πρεσβυτέρα Ευγενία στην ουσιαστική στήριξη όσων αναζητούσαν πνευματική στήριξη σε δύσκολους καιρούς.
Το ευρύτατο έργο διακονίας του π. Αβραάμ, περιελάμβανε την δημιουργία Πνευματικού Κέντρου στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, τη λειτουργία Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών και νέων, Σχολής Γονέων, Ομάδων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, φροντίδα για απόρους αλλά και ανήμπορους ηλικιωμένους, καθώς και γεύματα αγάπης για μοναχικούς ανθρώπους, ενώ πάντοτε έτεινε ακούραστα ευήκοον ούς στα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τοπικός πληθυσμός, ενισχύοντας τους πνευματικούς δεσμούς των πιστών κάθε ηλικίας.
Παράλληλα, ως ένας εξαιρετικά δραστήριος άνθρωπος και Ιερέας, ο π. Αβραάμ εκπονούσε το τελευταίο διάστημα, μεταπτυχιακή εργασία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πεδίο της Ορθόδοξης Θεολογίας, με θέμα την ψυχολογία της θρησκείας.
Τον Αύγουστο του 2013 έλαβε από τον Σεβασμιώτατο το οφφίκιο του Οικονόμου, αφού εργαζόταν με αγάπη, φόβο Θεού, υπακοή προς τον Επίσκοπό του, αίσθηση της Υψηλής του ευθύνης και λειτουργικό ήθος.
Μόλις χθες, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφθηκε τη γειτονική του Σκόπελο, και μίλησε το πρωί στους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Γλώσσας και το απόγευμα στη Σχολή Γονέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως (παράρτημα Γλώσσας).
Το πρωί της σημερινής ημέρας, Πέμπτης 19ηςΦεβρουαρίου, μετέβη μαζί με τον εφημέριο της Γλώσσας π. Αλέξιο Παπασταμούλο στην Ι. Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου για να προσκυνήσει και εκεί, πάνω στο Τάφο του Αγίου, αισθάνθηκε μια εντελώς ξαφνική αδιαθεσία και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου και παρέδωσε την ψυχή του προς τον Κύριο, τον οποίον λάτρευσε και πιστά υπηρέτησε.
Η εξόδιος Ακολουθία του αιφνιδίως κοιμηθέντος πιστού Ιερέως Αβραάμ Αποστολίδη, θα ψαλεί στον Ιερό Ναό που ανδρώθηκε εκκλησιαστικά, της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ., χοροστατούντος –τη αδεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄- του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιερέως, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Ο Θεός να του χαρίσει την Βασιλεία Του και την παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Ευγενία, τον υιό τους Σωτήριο-Στέφανο, την μητέρα του Μαρίνα, τα αδέλφια του, όλους τους οικείους του και τους Χριστιανούς της Αλοννήσου, που πολύ τον αγάπησαν.