Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Συμμετοχική Δημοτική Κίνηση «Αλλιώς»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19 Φεβρουαρίου 2015
Δωράκια και δωρεές στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τις απόψεις της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς» σχετικά με τις κατά καιρούς δωρεές των εταιρειών ανάπτυξης αιολικών πάρκων προς το Δήμο εξέθεσε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Παράταξης Ισίδωρος Παπαλυμπέρης.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι εταιρείες του κλάδου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας σαφώς και οφείλουν να καταβάλουν ανταποδοτικό τίμημα στους κατοίκους. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται θεσμικά μέσω του ανταποδοτικού τέλους, το οποίο ο Δήμος μας....
οφείλει να διεκδικήσει να αυξηθεί και όχι με κατά διαστήματα «δωράκια» και «προσφορές» που δίνουν την εντύπωση συναλλαγής. Τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος μας, διαχρονικά, θέτει ζητήματα χωροταξίας, σεβασμού του ιδιοκτησιακού κλπ. που δεν έχουν επιλυθεί.

Θεωρούμε ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις οφείλουν να αποδώσουν στην περιοχή πολλά περισσότερα απ` τις δήθεν δωρεές.
Επίσης, με αφορμή τη δωρεά της Enel για την επισκευή του δημαρχιακού κτηρίου, κάλεσε τη διοίκηση να καταθέσει έναν απολογισμό των εργασιών που έχουν γίνει στο κτήριο, πόσο αυτές κόστισαν και ποιοί είναι οι δωρητές και εθελοντές που πρόσφεραν χρήματα και εργασία, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα στην κοινωνία.

Τέλος, τόνισε τη βούληση της παράταξης μας να στηρίξει κάθε θετική ενέργεια της διοίκησης και δεν θα κάνει ποτέ χρήση διοικητικών καταγγελιών και άλλων τέτοιων πρακτικών, αρκεί οι ενέργειες αυτές να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια.