Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με Προκοπιείς της Καππαδοκίας είχε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης , στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στη Χαλκίδα.
Πρόκειται για μέλη του Συλλόγου Τουρισμού και Πολιτισμού των Ουργκιουκλούδων Τουρκίας, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προκοπιέων Χαλκίδας πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις σε φορείς του νομού, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη σύσφιξη σχέσεων. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν...
ο Πρόεδρος των απανταχού Προκοπιέων Τουρκίας κ. Zekai Ulusoy.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα σε μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, ώστε το γεγονός αυτό, να συμβάλλει  στο να μετατραπεί το Αιγαίο πέλαγος σε μια θάλασσα που δεν θα χωρίζει, αλλά θα ενώνει τους δύο λαούς. Μίλησε για την ιστορία της Χαλκίδας, για το φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου και για τα μνημεία της πόλης.
Στην αντιφώνησή του ο επικεφαλής της τούρκικης αντιπροσωπείας συμφώνησε για την ανάγκη συμφιλίωσης των δύο λαών και εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του  για τη φιλοξενία των Αρχών του τόπου , για τις ομορφιές της Χαλκίδας, την ιστορία και τον πολιτισμό της.
  

                                                                                                         Γραφείο Τύπου
                                                                                                                Δήμου Χαλκιδέων