Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Χαλκίδα 23/4/2013
 ΘΕΜΑ: Γενική Συνέλευση και εκλογή αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
    Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Ευβοίας, στη συνεδρίαση του της 21 Απριλίου 2015, αποφάσισε να ορίσει τις εκλογές για τους αντιπροσώπους στο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ ως εξής:
Βόρεια Εύβοια, Τρίτη 28 Απριλίου 2015, και ώρα 11 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ιστιαίας.
Στην Ιστιαία ψηφίζουν τα σχολεία από: Ιστιαία, Γούβες, Ωρεούς, Λίμνη, Αγία Άννα κι  Αιδηψό.
 

 Κεντρική και Νότια Εύβοια, Τρίτη 5 Μαΐου 2015 και ώρα 11 μ.μ., στο Γυμνάσιο Αλιβερίου.
Στο Αλιβέρι ψηφίζουν τα σχολεία από Αλιβέρι, Αυλωνάρι, Κονίστρες,...

Κύμη, Μαρμάρι, Στύρα, Κάρυστο και Σκύρο.
 

Χαλκίδα, Πέμπτη 7/5/2015 και ώρα 11 μ.μ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Στη Χαλκίδα ψηφίζουν όλα τα  υπόλοιπα σχολεία.

 Τα θέματα της  Γ.Σ. είναι:
1.Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την διετία 2013-2015 και ψηφοφορία έγκρισης ή απόρριψής τους.
2. Εκλογή αντιπροσώπων για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
 Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 μ.μ.
    Οι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ θα πάρουν μέρος στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα ψηφίσουν για την εκλογή των οργάνων διοίκησης (Δ.Σ. και Ε.Ε.), όπως επίσης και για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ.
Δικαίωμα υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν όσοι/ες είναι ταμειακά εντάξει ή θα τακτοποιηθούν ΑΜΕΣΑ πριν την υποβολή των υποψηφιοτήτων, η οποία λήγει την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 8 μ.μ. με mail.
Δικαίωμα εκλέγειν έχουν όλοι και όλες οι συνάδελφοι που είναι ταμειακά εντάξει ή θα τακτοποιήσουν την συνδρομή τους την ημέρα της συνέλευσης. Για την απρόσκοπτη συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στις εκλογικές διαδικασίες, θα δοθεί συνδικαλιστική άδεια από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι/ισσες,
Το συνέδριο της ΟΛΜΕ είναι μια κορυφαία διαδικασία στη ζωή του συνδικάτου καθώς αποτιμά το έργο και την συνδικαλιστική δράση του σωματείου για το προηγούμενο διάστημα, θέτει τους στόχους και λαμβάνει αποφάσεις για την επόμενη διετία. Εξυπακούεται ότι η συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες είναι σημαντική και απαραίτητη, γιατί αφενός ακυρώνει την παθητικότητα και τη λογική της ανάθεσης, αφετέρου μας καθιστά μάχιμα  μέλη του σωματείου και άρα υπεύθυνους και ενεργούς στις όποιες εξελίξεις. Η αναγκαιότητα της μαζικότητας καταδεικνύεται και από τις τρεις επόμενες διατάξεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας:
1.    Σύμφωνα με το άρθρο 38 του καταστατικού της Ομοσπονδίας μας το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ είναι το εκατό (100) και η κάθε ΕΛΜΕ θα εκλέξει τους αντιπροσώπους της με το ίδιο αυτό εκλογικό μέτρο  (άρθρο 9, παρ.3 του Ν.1264/82)
2.    Οι αντιπρόσωποι των ΕΛΜΕ θα πάρουν μέρος στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα ψηφίσουν για την εκλογή οργάνων διοίκησης (Δ.Σ. και Ε.Ε.), όπως επίσης και για την εκλογή αντιπροσώπων για την ΑΔΕΔΥ.
3.    Ο αριθμός των αντιπροσώπων που θα εκλέξει κάθε ΕΛΜΕ, εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της που θα ψηφίσουν και όχι από τον αριθμό των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. 
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
                                                             Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                                     Ο  Γεν. Γραμματέας 
Χαρά    Νίκα                                                                                    Σταμάτης Κουρούπης