Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ»

Χαλκίδα, 2 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου
Περιφερειακό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα 2015
Προκριματικός Όμιλος Α’ Εθνικής Κατηγορίας

Στα μπαράζ για την Α' Εθνική η Σ.Α. Χαλκίδας!

Την παρουσία της στα μπαράζ για την άνοδο στην Α'Εθνική το καλοκαίρι εξασφάλισε και μαθηματικά η ομάδα μας μετά την άνετη νίκη που πέτυχε σήμερα (29-3-2015) εναντίον του "ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί" με σκορ 7,5-2,5. Μετά λοιπόν τη νίκη επί της Ευβοϊκής την προηγούμενη εβδομάδα, οι παίκτες μας έκαναν το καθήκον τους σήμερα απέναντι στο "ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί" και πλέον μπορούν να ονειρεύονται ξανά ύστερα από 4 χρόνια την Α'Εθνική.
Το ματς:
Παρά την απουσία του μεγάλου αστεριού της ομάδας μας Κουρούση....
Επαμεινώνδα, (ο Ρηγόπουλος αγωνίσθηκε κανονικά), η ομάδα μας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στις ανδρικές σκακιέρες όπου και επικράτησε με επιμέρους σκορ 3-1 (Ρηγόπουλος Αλέξανδρος, Τσουνής Σεραφείμ, Αλμαλής Νικόλαος τις νίκες). Απρόσμενη και συνάμα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ολοκληρωτική νίκη στις γυναίκες/νεάνιδες με το εντυπωσιακό επιμέρους 3-0 (Δούκα, Ισμίρογλου, Παπαχρήστου ) αν λάβουμε υπόψη ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί το διαχρονικό αδύνατο σημείο της ομάδας μας. Τέλος, στους νέους/εφήβους είχαμε ισόπαλο επιμέρους σκορ 1,5-1,5 σε 3 πολύ ενδιαφέρουσες παρτίδες (Ντόβρος τη νίκη, Παπακωνσταντίνου ισοπαλία) και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 7,5-2,5 για την ομάδα μας όπου εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα μπαράζ για την Α'Εθνική (ακόμη και σε περίπτωση ήττας με την αδύναμη Κάρυστο υπερτερούμε στην ισοβαθμία με την Ευβοϊκή εξαιτίας του μεταξύ μας παιχνιδιού). Στα μπαράζ θα αγωνιστούμε με το νικητή του άλλου ομίλου που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Λιβαδειά, μία παραδοσιακή δύναμη της περιοχής.  

Τις νίκες για την ομάδα μας πέτυχαν οι Ρηγόπουλος Αλέξανδρος, Τσουνής Σεραφείμ, Αλμαλής Νικόλαος, Δούκα Χριστίνα, Ισμίρογλου Βασιλική, Παπαχρήστου Ιωάννα, Ντόβρος Χρήστος και ισοπαλία ο Παπακωνσταντίνου Γεώργιος.
Αρχηγός για την ομάδα μας όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν ο Ρηγόπουλος Αλέξανδρος.
Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθεί το μπαράζ και το κύπελλο, που είναι οι δύο βασικοί στόχοι για φέτος, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Σκακιστικής  Ακαδημίας, των σκακιστών και των σκακιστριών,  Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και καλή επιτυχία στα επόμενα κρίσιμα ραντεβού!