Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ στο Ε.Κ.Ε.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΕ. Οι δυνάμεις της Ταξικής Ενότητας, του συνδυασμού που συσπειρώνεται στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ μετέφεραν την εμπειρία από την κινητοποίηση στο ΝΗΡΕΑ. Επίσης και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν κατατεθεί από τις Ομοσπονδίες Τύπου-Χάρτου, Τροφ-Ποτών, Φαρμ.

Η ταξική ενότητα πρότεινε να βγει ψήφισμα που να καλεί τους ....
βουλευτές του νομού και τα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την επαναφορά του Κατώτατου Μισθού, της 13ης και 14ης  σύνταξης  και μισθού, κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων για τις συλλογικές  συμβάσεις ως μέτρο που ευνοεί τους εργαζόμενους. Η πρόταση νόμου έχει κατατεθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στο κοινοβούλιο. Η πλειοψηφία προφασίστηκε ότι δεν ήταν ενήμεροι αλλά σίγουρα, αν η πρόταση είναι έτσι, θα την ψηφίσουν στο επόμενο ΔΣ.
Επίσης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για να αξιοποιηθεί η μεγάλη αίθουσα στο υπόγειο που σήμερα μετά από παραχώρηση της πλειοψηφίας που δεν πέρασε από ΔΣ, λειτουργεί ως χαριστικό παζάρι. Η αιτιολογία για την ομόφωνη απόφαση ήταν ότι με τη μία αίθουσα που υπάρχει σήμερα δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των σωματείων για συνελεύσεις.

Τέλος για μία ακόμη φορά η παράταξή μας ζήτησε χώρο στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας γιατί αποτελούμε το ένα τρίτο και δεν έχουμε χώρο. Η πλειοψηφία πρότεινε το χώρο του παζαριού, καθώς πολλοί χώροι απασχολούνται για κοινωνικές δομές και σεμινάρια που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά μετά την ομόφωνη απόφαση ώστε να αξιοποιηθεί για συνελεύσεις των σωματείων επιφυλάχτηκαν.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων για ψηφίσματα στήριξης της πρότασης νόμου. Να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11/ 6 προκειμένου να αντιπαλέψουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Να δώσουμε τη μάχη για ανάκτηση των απωλειών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις παντού.