Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΕΤΡΙΑΣ



Δελτίο Τύπου
Παρέμβαση της ΛΣ Ερέτριας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Όπως πληροφορηθήκαμε από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας την 21/5/2015, μέσα στην εβδομάδα υπήρξε απόλυση εργαζόμενης, μητέρας τριών παιδιών από το ξενοδοχείο Palvariva
Μετά από παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας, η εργοδοσία ανακάλεσε την απόλυση αλλά προχώρησε σε βλαπτική μεταφορά της εργαζόμενης σε άλλο τμήμα από αυτό που εργαζόταν, προκειμένου να την εξωθήσει σε παραίτηση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ....
Ερέτριας στις 22/5/2015 όπου εξεταζόταν αίτημα του ξενοδοχείου για παραχώρηση αιγιαλού, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην εργαζόμενη, κάλεσε τους υπόλοιπους συμβούλους και τη Δήμαρχο που προεδρεύει της επιτροπής να κάνουν το ίδιο και να μην προχωρήσουν στην παραχώρηση του αιγιαλού (αν και το ξενοδοχείο έχει ήδη καταλάβει το αντίστοιχο κομμάτι) έως ότου η εργοδοσία αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στην εργαζόμενη.
Η τοποθέτηση της πλειοψηφίας ήταν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την περίπτωση παρά μόνο να παροτρύνουμε το ξενοδοχείο κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για τον αιγιαλό να προσλαμβάνει προσωπικό από την τοπική κοινωνία.
Τη στιγμή που και η Τοπική Διοίκηση, ακολουθώντας τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις, δίνει διευκολύνσεις με το τσουβάλι στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο (βλέπε ρυθμίσεις κλπ) αφήνει τους εργάτες μόνους τους απέναντι στα αδιέξοδα πους εξωθεί η εργοδοσία.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, όπως από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της δήλωσε, με κάθε τρόπο που διαθέτει στην Τοπική Διοίκηση θα προασπίζεται τα συμφέροντα των εργατών. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε: από τη μια μεγαλοξενοδόχους που σύμφωνα και με τις περσινές ανακοινώσεις του ΣΕΤΕ έκλεισαν τη σεζόν με αύξηση κερδών και από την άλλη εργαζόμενους και στην περιοχή μας που έχουν μείνει από μήνες έως χρόνια απλήρωτοι, που δουλεύουν ατελείωτες ώρες, πολλές φορές χωρίς ρεπό όλη τη σεζόν προκειμένου «να έρθει η ανάπτυξη μέσω του τουρισμού» στην περιοχή μας.
 


Ερέτρια, 22/5/2015 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας
Καραμπέτσου Ασημίνα