Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ 7 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


3 Ιουλίου 2015

Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών. Μετά από πέντε χρόνια λιτότητας και θυσιών οι πολίτες αντί να βρεθούν στην μετά- κρίση εποχή στοιχίζονται στις ατέλειωτες ουρές έξω από τις κλειστές Τράπεζες και δεν ξέρουν εάν αύριο έχουν ακόμη και αυτήν την “ευκαιρία”.
Οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, καλούνται σε ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα να αποφασίσουν επί ασαφούς και ενδεχομένως  ανυπόστατου  ερωτήματος.
Οι πολίτες καλούνται ταυτόχρονα  να απαντήσουν ΤΩΡΑ για την ....
προοπτική της χώρας, για το μέλλον των παιδιών τους και της πατρίδας τους ανεξαρτήτως του ερωτήματος. Καλούνται να επιλέξουν μεταξύ:
  • του ΝΑΙ που κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ευρώπη και καθιστά ισχυρότερη την θέση στη διαπραγμάτευση για μία δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία που θα έχει ως ορίζοντα την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη,
  • του ΟΧΙ που οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια, που αντιτάσσει αδιαλλαξία και αδιέξοδο στην αδιαλλαξία των δανειστών και συνηγορεί στα σχέδια όλων εκείνων των κύκλων που σχεδιάζουν προ πολλού να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ και την Ευρώπη. Το ΟΧΙ οδηγεί στην νέα δραχμή, στην Ελλάδα της χρεωκοπίας και της απομόνωσης.
Εμείς, πολίτες που υπηρετήσαμε ως Δήμαρχοι τις τοπικές μας κοινωνίες και γνωρίζουμε άμεσα τι σημαίνει συμμετοχή στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης επιλέγουμε τον δρόμο του ΝΑΙ, τον δρόμο της Ευρωπαϊκής Ελλάδας.
Επειδή γνωρίζουμε τι σημαίνει προσδοκία των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για την εκτέλεση προγραμμάτων και έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Εύβοιας. Επειδή  γνωρίζουμε πως χωρίς την Ευρώπη πολλές από τις υποδομές των πόλεων και χωριών της Εύβοιας δεν θα είχαν γίνει.
Επειδή γνωρίζουμε ότι μόνο  στις χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών μπορούμε να προσδοκούμε για την απόκτηση των υποδομών που έχει ανάγκη η Εύβοια.
Επειδή γνωρίζουμε ότι  η Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο ήταν ο μοχλός που οδήγησε στην αναβάθμιση και την ισχυροποίηση της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα στα χρόνια της συμμετοχής μας στην Ένωση, ήταν η ασπίδα για  την άμυνα της Αυτοδιοίκησης στα χρόνια της κρίσης.
Εμείς, έχοντας επίγνωση της ιστορικότητας και της κρισιμότητας των στιγμών καλούμε τους πολίτες των Δήμων της Εύβοιας να μην κλείσουν με επιλογές οργής και θυμού την πόρτα στην Ευρώπη και στο Ευρώ, να κρατήσουν ανοικτό τον Ευρωπαϊκό Δρόμο της Ελλάδας, να πουν ΝΑΙ στο Ευρώ, Ναι στην Ευρώπη, ΝΑΙ στον δημοκρατικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης.

Πρόδρομος Ενωτιάδης, Πρώην Δήμαρχος Κηρέως
Δημήτρης Κατσούλης, Πρώην Δήμαρχος Αυλώνος
Κώστας Μάρκου, Πρώην Δήμαρχος Ελυμνίων
Πολυχρόνης Ματάκιας, Πρώην Δήμαρχος Αιδηψού
Γιάννης Μπουροδήμος, Πρώην Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων
Γιάννης Περήφανος, Πρώην Δήμαρχος Νηλέως
Κατερίνα Καράπα, Πρώην Δήμαρχος Ταμυναίων