Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κύμη - Bacoli


Κύμη 4 Ιουλίου 2015

Οι  Κουμιώτες υποδέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ιταλική αντιπροσωπεία από την αδερφοποιημένη πόλη «Bacoli» στην εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημήτρη Θωμά.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 3/7/2015 η προγραμματισμένη εκδήλωση φιλοξενίας εκ μέρους του πρ. Δημάρχου Δημήτρη Θωμά προς την ιταλική αντιπροσωπεία από την αδερφοποιημένη πόλη «Bacoli», η οποία αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Πόλη μας.
H έναρξη της εκδήλωσης έγινε με τους χαιρετισμούς του πρ. Δημάρχου και του εκπροσώπου των επισκεπτών, Elio  Guardascione, ενός ανθρώπου που μαζί με τον Γιάννη Δαουράκη τον καθηγητή συμπατριώτη μας που...
ζει στην Ιταλία, προσπαθούν άοκνα όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου  να διατηρηθεί ζωντανή η αδερφοποίηση των δύο πόλεων.
Η ένθερμη εξάλλου συνεργασία του Elio  Guardascione και του Γιάννη Δαουράκη με τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά είχε ως αποτέλεσμα  το 2013  την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων, κάτι το οποίο συνεχίζεται και σήμερα.
Στη συνέχεια ο πρ. Δήμαρχος απένειμε αναμνηστικά δώρα στους δύο εκπροσώπους των επισκεπτών.
Τα δώρα περιλάμβαναν αναμνηστική πλακέτα, dvd-ντοκιμαντέρ με θέμα τις δύο αδερφοποιημένες πόλεις,  παραδοσιακά προϊόντα Κύμης και μια ξύλινη τριήρη.
 Οι προσκεκλημένοι ανταπέδωσαν τα δώρα, μαζί με ένα dvd που έχει καταγεγραμμένη την επίσκεψη του πρώην Δημάρχου στο Bacoli το 2013, καθώς και του εφηβικού χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου και του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου.
Ακολούθησε, σε πρώτη προβολή, 20άλεπτο απόσπασμα από το Dvd «Κύμη-Bacoli” του σκηνοθέτη Σταύρου Ιωάννου που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και έξοδα του Δήμου το 2013-2014, ενώ μετά από αυτό τη σκυτάλη πήρε η παιδική χορευτική ομάδα Κύμης «Αξάνεμες», η οποία κατέπληξε με την εμφάνισή της τους παρευρισκόμενους. 
Όλοι οι Ιταλοί επισκέπτες, (41 άτομα), από το Bacoli παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα, ενώ στα παιδιά του χορευτικού δόθηκαν προσωπικές αναμνηστικές γκραβούρες.
Τη σεμνή τελετή έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας & Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, δίνοντας έμφαση στους δεσμούς των ανθρώπων αλλά και στις αγνές προθέσεις των προγόνων μας που αναζήτησαν μια καινούρια πατρίδα. Εξήρε δε την αρτιότητα της εκδήλωσης και ευχήθηκε οι δεσμοί μεταξύ των δύο πόλεων να διατηρηθούν για πολλούς ακόμη αιώνες.
Στην επιτυχία της εκδήλωσης-ενίσχυσης της αδερφοποίησης, συνέβαλε ο κόσμος από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή με τη θερμή παρουσία του, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, όσοι εθελοντικά συνέδραμαν, καθώς επίσης και οι μικρές χορεύτριες.