Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκλήρωσε το στόχο της η LAFARGE να ξεφορτωθεί το προσωπικό της προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια που εκτιμά ότι θα της δώσουν τα μεγαλύτερα κέρδη.  Όλο αυτό τον καιρό οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν για το δικαίωμά τους στην εργασία χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στις κατακτήσεις τους.

Το συμπέρασμα είναι πως η λύση δεν θα έρθει από τα πάνω με μια αλλαγή κυβέρνησης ή με έναν καλύτερο εργοδότη. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και...
των εργατών βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση καθώς μια σπουδαία παραγωγική μονάδα, με εξειδικευμένο προσωπικό και απαραίτητα προϊόντα για τις ανάγκες τις κοινωνίας απαξιώθηκε χάρη στο κυνήγι της μέγιστης κερδοφορίας.
Η μάχη που έδωσαν και δίνουν οι συνάδελφοι στο τσιμεντάδικο δεν είναι άσκοπη και δεν τελειώνει εδώ. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα τον αγώνα ενάντια στο σύνολο της επίθεσης του κεφαλαίου στα εργατικά δικαιώματα και την απόκρουση του συνόλου αυτής της πολιτικής. Να παλέψουμε για την οργάνωση της εργατικής τάξης, που σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσει την κάλυψη των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας σήμερα, αλλά και την προοπτική για μια κοινωνία που θα είμαστε εμείς κύριοι του πλούτου που παράγουν τα χέρια μας, ώστε υπηρετεί αποκλειστικά αυτό το σκοπό.