Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

"Πουλάει" φιλέτα ο ΣΥΡΙΖΑ;;;;;;

Με ευρεία συναίνεση (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην Ελλάδα για περίοδο είκοσι ετών και άλλες διατάξεις».
Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης κατέθεσε νομοτεχνική ρύθμιση, με την οποία δίνεται λύση στο αίτημα των εργαζομένων του ΟΔΙΕ, οι .....οποίοι ζητούσαν την εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό. Ο κ. Αλεξιάδης, έκανε λόγο για σύμβαση με πολλαπλά οφέλη του δημοσίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρηθεί ο κύριος όγκος των θέσεων εργασίας ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Πάντως, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για αθέτηση όλων των προεκλογικών του δεσμεύσεων.
Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης, εστίασε τα πυρά του σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, κατηγορώντας τα για στρατηγικό έλλειμμα και αδυναμία επιχειρημάτων. Ο κ. Αλεξιάδης, απάντησε και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «τρομολαγνεία».
Ταυτόχρονα, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή πίνακα, όχι πάντως με ονόματα όπως διευκρίνισε, αλλά με συγκεντρωτικά στοιχεία, για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι ο ίδιος δεν πήρε απαντήσεις για το τι έγινε με τη Λίστα Λαγκάρντ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο εισηγητής της ΝΔ Χρίστος Δήμας, έκανε λόγο για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κύρωσης της σύμβασης με αποτέλεσμα, όπως είπε, να κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, ενώ ήταν ορκισμένος εχθρός των αποκρατικοποιήσεων, σήμερα στηρίζει και συνεχίζει την φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

«Δεν είναι υπεύθυνη διακυβέρνηση αυτή, να έχετε στα συρτάρια σας την σύμβαση τόσους μήνες και να την φέρνετε με την εκπνοή της επειδή δεν είχατε την πολιτική βούληση να προχωρήσετε. Αναγκαζόμαστε να την κυρώσουμε γιατί διαφορετικά δίνει τη δυνατότητα στον παραχωρησιούχο να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση», υποστήριξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καταστροφική πολιτική.

«Είστε η πρώτη ερασιτεχνική κυβέρνηση του κόσμου. Είστε εραστές της εξουσίας, για αυτήν ζείτε, και ξεχάσατε όσα λέγατε περί ξεπουλήματος φιλέτων του δημοσίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεξιά πολιτική ενώ λέει ότι είναι Αριστερά», υποστήριξε ο εισηγητής από το Ποτάμι Χάρης Θεοχάρηςκαι και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει μαθήματα ηθικής.

Η κυβέρνηση με την παραχώρηση του ΟΔΙΕ «ανοίγει» το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, επισήμανε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Για ανάγκη κύρωσης της σύμβασης και προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνεια και εξορθολογισμό, έκανε λόγο ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμένος.