Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Women's U-17 EURO 2016: Ελάδα-Πορτογαλία 1-0

Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική Κορασίδων στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, καθώς επικράτησε στην πρεμιέρα του ομίλου της διοργανώτριας Πορτογαλίας 1-0 και έκανε σημαντικό βήμα για τη συνέχεια στην προσπάθειά της να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Το χρυσό, όπως αποδείχθηκε, γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε στο 5ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου (45') η Χρυσούλα Γάτσιου μετά από θαυμάσια πάσα της αρχηγού Δέσποινας Χατζηνικολάου. Τα νεαρά μας κορίτσια μπήκαν από το ξεκίνημα του αγώνα δυνατά και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την.....
Πορτογαλία, δημιουργώντας περισσότερες τελικές προσπάθειες μπροστά στην εστίας της Περέιρα, περιορίζοντάς τις αντίστοιχες των αντιπάλων τους και φτάνοντας στο τέλος δίκαια στη νίκη.
Στον άλλον αγώνα του ομίλου η Ισπανία συνέτριψε 9-0 την Αρμενία. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική Κορασίδων η Αρμενία την Κυριακή 25/10/2015 και ώρα 17:00 Ελλάδας ενώ στον άλλον αγώνα του ομίλου η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Αρμενία.
Διαιτητής του αγώνα ήταν η Κάθριν Έιντε από τη Νορβηγία, η οποία παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τις Χατζηνικολάου και Πατέρνα.

Ελλάδα:  (Αντώνης Πριόνας) Νάση- Κατιρτσίδου, Τσακίρη, Πατέρνα, Λιάκου (64' Τζιώρα), Πίτσιου, Γούλα (80'+1' Δρακωνάκη), Χατζηνικολάου, Καραπέτσα (67' Πούλιου), Σαχινίδου, Γάτσιου.

Πορτογαλία: Περέιρα- Μπαλάο, Κουεϊρόγκα, Κόστα, Μασάδο (55' Μέιρα), Φαρία, Ουμπάλδο (72' Φερέιρα), Μπεσούγκο, Μάρτινς (48' Ρότσα), Ντομίνγκες.
*ΣΗΜ: Στους αγώνες U-17 της UEFA η διάρκεια του κάθε ημιχρόνου είναι 40 λεπτά.