Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΑΧΝΩΝ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη - Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη - Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ψαχνών και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, όπου, κατόπιν αιτήματος των διδασκάλων και των διδασκομένων, τέλεσε εντός της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου τη Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Σχολείου, αλλά και εκείνους του Νηπιαγωγείου.
Με εξαιρετικό τρόπο χορωδία μαθητών του Σχολείου ....
έψαλλαν, υπό τη διεύθυνση του μέλους του Συλλόγου Γονέων, και Ιεροψάλτη κ. Κυριάκου Στάντζου, όλους τους Ύμνους και τα Αναγνώσματα της Θείας Λειτουργίας.
Όλοι οι μαθητές, με έκδηλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στα τελούμενα, έχοντας στα χέρια τους και το κείμενο της Θείας Λειτουργίας, με απόδοση στα νέα ελληνικά στη διπλανή σελίδα, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί και είχαν την άδεια των γονέων τους, συμμετείχαν  και στ0 Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος έδιδε επεξηγήσεις για τα τελούμενα, αναλύοντας έτσι το περιεχόμενο του Μυστηρίου. Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεώργιο Γεράση και όλους τους διδασκάλους, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία, αλλά και τους μαθητές για την άξια προς μίμηση σχέση και στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπως και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ψαχνών Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Δανέλη, για την προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας.
Παράλληλα, επεσήμανε και σε άλλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από την διεύθυνση του Σχολείου ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του Κληρικοί είναι πάντοτε πρόθυμοι να προσφέρουν τη Θεία Λειτουργία στο χώρο του οποιουδήποτε Σχολείου, το οποίο θα θελήσει και θα ζητήσει να γίνει κάτι παρόμοιο.
Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι μαθητές προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον Σεβασμιώτατο και αυτός ακολούθως διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.
Μετά το κέρασμα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ. Βασιλείου Τόλη και του Συλλόγου των διδασκόντων,  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών, όπου επικοινώνησε με τους μαθητές μέσα από μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Αργότερα είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με το Διευθυντή κ. Τόλη και τους δασκάλους που απαρτίζουν το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό.
Σε όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους, επέδωσε αναμνηστικές ευλογίες και τα παιδιά του χάρισαν όμορφο ενθύμιο για την επίσκεψη του.